BTS wint vijfde Guinness World Record: meest bijgewoonde livestream concert ooit

BTS breekt het ene record na het andere. En de zeven Zuid-Koreanen kunnen nu ook een vijfde Guinness World Record aan hun indrukwekkende lijst toevoegen. Hun livestream-concert ‘Bang Bang Con: The Live’ werd namelijk door zo’n 756.000 fans gevolgd. En niemand deed ooit beter.

BTS bestaat zeven jaar, en dat hadden de zeven Zuid-Koreanen normaal gevierd met een wereldtour. Door de coronacrisis hebben ze die moeten afgelasten, maar ze bleven niet bij de pakken zitten. Op 14 juni organiseerden ze een heus liveconcert anno 2020. Dat wil zeggen: virtueel.

Bang Bang Con: The Live

En dat dat een goeie zet was, is een understatement. Maar liefst 756.000 fans uit meer dan 100 landen kochten een online kaartje voor het virtueel concert. En geen ander deed het ooit beter. Bang Bang Con: The Live levert BTS een vijfde Guinness World Record op.

De naam Bang Bang Con is een samentrekking tussen Bangtan (een verwijzing naar de Koreaanse naam van BTS, 방탄 소년단) en Bang (방, het Koreaanse woord voor ‘kamer’). Een concert van BTS in je eigen kamer dus. En da’s precies wat Bang Bang Con: The Live was.

Vijfde keer Guinness World Record

BTS brak eerder al vier Guinness World Records. Zo was ‘Love Yourself: Tear’ het eerste K-popalbum ooit dat bovenaan de Amerikaanse hitlijsten kwam te staan. Daarnaast is hun meest recente album ‘Map of the Soul: 7‘ het best verkochte album aller tijden in Zuid-Korea.

De zeven mannen verzamelden ook in een recordtijd een miljoen volgers op TikTok, en hun fans bezorgden hen het record van het meeste engagement op Twitter.

Meer
Lees meer...