Canon zal in 2022 geen spiegelreflexcamera’s meer maken

In 2022 neemt Canon afscheid van de high-end digitale spiegelreflexcamera’s (DSLR). Het bedrijf wil zich uitsluitend richten op spiegelloze, digitale camera’s. Dat heeft de CEO van het Japanse bedrijf, Fujio Mitarai, gezegd tijdens een interview met de Japanse krant Yomiuri Shimbu. Het model Eos-1D X Mark II zal de laatste DSLR-camera zijn dat Canon produceert.

De reis van Canon begon in 1989, toen het de eerste Eos-1 uitbracht. Een wereld van verschil met de modellen van nu, die uitgerust zijn met de nieuwste technologie en zelfs deep learning systemen hanteren.

“De behoeften van de markt voor digitale camera’s verschuiven snel in de richting van het spiegelloze segment”, zei Canon-CEO Fujio Mitarai in het interview. “We hebben aandacht voor het publiek en verschuiven dus mee in deze richting.”

Spiegelloos populairder

De spiegelloze camera’s zijn populair vanwege hun kleine voetafdruk, de mogelijkheden om lenzen van elk type genre te ondersteunen en vooral ook omdat ze voldoen aan de behoefte van de professionals. “De sluiters van de spiegelloze camera’s produceren geen geluid, het is dus mogelijk om golfers – die stilte en concentratie eisen – van zeer korte afstand te fotograferen.” De spiegelloze camera’s zijn dus steeds meer aanwezig onder fotografen van grote agentschappen, maar ook onder vloggers, streamers en zelfs simpelweg de fotografieliefhebbers.

Op het einde van het interview laat Mitarai weten dat het niet helemaal onmogelijk is dat er nog een DSLR-model uitgebracht worden voor bepaalde markten, zij het in kleine aantallen. Toch lijkt Canon voor nu afscheid te nemen van de modellen. Het volgende model, dat spiegelloos is, wordt verwacht midden 2022.

(kg)

Meer
Lees meer...