Cara Delevingne veilt een NFT over haar vagina

Actrice en model Cara Delvingne zal een filmpje waarin ze het over haar vagina heeft als NFT te koop zetten op een veiling. Het opgehaalde geld zal integraal naar haar stichting gaan.

De 28-jarige actrice en model Cara Delevingne veilt een NFT over haar vagina. Dat wil uiteraard niet zeggen dat je een stukje van haar geslachtsdeel kan bemachtigen. Ze vormt samen met artiest Chemical X een team en maakte een clipje dat ze op Instagram heeft gepost. Ze staat schijnbaar naakt, kijkt recht in de camera en zegt het volgende:

“Mijn eerste woord was ‘mijn’. Voor mij betekent dat iets dat het meeste van mij is. Mijn vagina. Het is de mijne. Die is van mij en van niemand anders. Ik kies wat ik er mee doe. En niemand kan dat afnemen van mij.”

De video zal dus als een unieke NFT geveild worden om geld in te zamelen voor haar stichting. Die steunt de versterking van vrouwen, LGBTQIA+-organisaties, heeft steun voor mensen getroffen door Covid-19, komt op voor het milieu en vecht tegen racisme. Delevingne vertelde aan de Evening Standard dat ze mensen eraan wilde herinneren hoe ongelooflijk sterk ze eigenlijk zijn, hoe mooi hun lichamen zijn en dat ze er trots op moeten zijn. De veiling loopt nog tot en met zaterdag en kan je hier vinden.

Wat is een NFT?

NFT staat voor Non-Fungible Token, wat vrij vertaald een niet vervangbaar token is. Een NFT laat je toe om het eigenaarschap te kopen of te verkopen van unieke digitale voorwerpen en ook kan je door blockchain bijhouden wie er de eigenaar is. Technisch gezien kan je alles wat digitaal is als NFT kopen of verkopen, zoals gif’s, liedjes, filmpjes en tekeningen.

Meer
Lees meer...