Meilandjes op huizenjacht voor kieskeurige Nadège in ‘Chateau Meiland’

In een nieuwe aflevering van Chateau Meiland staat alles in het teken van verhuizen. Nadège blijft natuurlijk in Frankrijk en de familie wil haar met een gerust hart achter laten. Maxime is daarom al een tijdje op zoek naar een nieuw onderkomen voor haar, maar erg makkelijk is het niet. Het belooft weer een dramatisch schouwspel te worden op dinsdag 27 oktober om 20.35 uur op VIJF.

VIJF

Keuze aan huizen is er genoeg, samen met haar ouders komt Maxime het ene na het andere pareltje tegen, maar Nadège blijkt niet de makkelijkste te zijn. Zo wil ze geen tuin en moet ze wel ergens haar auto kwijt kunnen. Ook als het drietal een paar woningen heeft uitgekozen en die aan Nadège laat zien, blijkt ze veeleisend te zijn. De ene is te duur, de andere te ver weg. 

“Je moet denken in waar je hart sneller van gaat kloppen. Desnoods gooien wij er een nieuwe keuken in”, probeert moeder Erica. Uiteindelijk wordt er een bezichtiging ingepland voor een appartement waar de familie heel enthousiast over is. Maar Nadège twijfelt nog steeds: “Ik vind het een erg mooi appartement. De keuken is prachtig. Maar waar ik mee zit zijn de dakramen, dit kan erg heet worden in de zomer.”

Verkoop van Chateau

VIJF

Dit jaar is de zomer op het Franse platteland nog rustiger dan anders en ook op het Chateau is het uitgestorven. Geen gasten en geen personeel, maar de Meilandjes blijven druk in de weer. Voor de verhuis moet er nog een heleboel gebeuren en daarom zijn Montana en haar vriend op het Chateau om een handje te helpen.

Nadège ziet het allemaal aan, de aanstaande verkoop van het chateau is wat haar betreft een ware catastrofe.

Ontslag

Iedereen herinnert zich nog wel het drama tussen Nadège en de familie Meiland. De Franse huishoudster werd ontslagen toen de familie het kasteel verliet en terugtrok naar Nederland. Gevolg: Nadège was er kapot van en had niets dan slechts te vertellen over de familie. Toch keerde Nadège na de lockdown terug om een handje toe te steken.

Betaald tot 13 uur

VIJF

Er is al veel te doen geweest rond het vertrek van Nadège bij de familie Meiland. Volgens vader Martien wou de Franse huishoudster op een bepaald moment haar contract niet langer respecteren. “Ik kan net zo goed om 12 uur weggaan”, klinkt het. “Maar ja, ze krijgt betaald tot 13 uur. Dan denk ik: ‘Gadver.’ Dan, moet ik of Erica zeggen: ‘Nee, meid, je moet blijven, want je moet nog een uur werken voor dat geld.’ Dat is al vervelend om dat tegen zo’n vrouw te moeten doen.”

Om meer moeilijkheden te voorkomen, zou Martien Meiland tegen Nadège gezegd hebben dat ze wel thuis kon blijven en gewoon doorbetaald zou krijgen. Martien: “Ze zei op een gegeven moment zelf ook: ‘Ik heb hier een contract en daar staat in dat ik voor het ontbijt ben en het schoonmaken van de kamers, dus ik hoef eigenlijk helemaal geen vloeren in de was te zetten.’ Nou, dan krijg je weer zo’n meningsverschil. Dan denk ik: daar heb ik helemaal geen zin in.”

Omslag tijdens coronacrisis

VIJF

Martien Meiland snapt dan ook niet dat het zo gelopen is, omdat de huishoudster volgens hem in het begin juist alles aanpakte. Toen de coronacrisis toesloeg, sloeg het om, legt Martien uit. “Wij waren misschien toch te makkelijk. Je bent natuurlijk werkgever en werknemer en dat was een beetje kwijtgeraakt. Zij was natuurlijk helemaal family voor ons, maar dat kan natuurlijk niet.”

Antidepressiva

Voor Nadège was het ontslag een zware klap. Aan het Nederlandse tijdschrift Privé vertelde ze daar een paar dagen geleden nog over: “Het ging even niet lekker met mij. Ik was onder behandeling van een arts, die me zelfs antidepressiva voorschreef. We zijn nu vijf maanden verder en ik kan zeggen dat alles weer oké is.”

Nadège zou ook een aantal nieuwe jobs gevonden hebben.

Meer
Lees meer...