‘Chateau Meiland’ seizoen 5 van start: de familie verhuist weer naar Nederland

Chateau Meiland pikt weer op waar het vorige seizoen eindigde, namelijk bij de coronacrisis. De familie werkt keihard om het kasteel verkoopklaar te maken en eindelijk met scheurende banden richting hun nieuwe stulpje in het Nederlandse Hengelo te gaan. De reeks gaat gewoon door in Nederland, waar het gezin moet uitvogelen wat de volgende onderneming zal worden. Chateau Meiland is vanaf 15 september elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VIJF.

Het nieuwe seizoen van de Meilandjes staat dus in teken van verhuizen, ze laten het Franse leven achter zich en trekken weer naar hun vaderland. Maar voor het zover is, blikken we terug op de afgelopen seizoenen en hun avontuur. In een speciale compilatie-aflevering zien we wat er in de vorige seizoenen allemaal is gebeurd met de familie Meiland.

Drama

Ook staat het als een paal boven water dat we dit seizoen weer heel wat drama over ons heen zullen krijgen. Zo is het gezin van plan om heel wat hout en karton te verbranden in de tuin. En dat loopt slecht af voor Maxime. Zij kwetst al snel haar pols. “Ja, dit is volgens mij gebroken”, oordeelt vader Martien. “Je ziet het aan haar gezicht. Het gaat helemaal niet goed.”

Nekklachten

Instagram @ Maxime Meiland
Instagram @ Maxime Meiland

In het echte leven vertoeft de familie ondertussen weer in Nederland. Ook daar is er sprake van medische malaise. Zo heeft vader Martien een nekblessure opgelopen en kan hij zijn nek amper nog bewegen. Dat liet dochter Maxime weten via Instagram.

Martien bewoog op verzoek van Maxime zijn nek, maar dat viel niet mee. Naar rechts bewegen was geen probleem, maar links zit de boel volledig op slot. Ook drinken is een uitdaging: een glas achteroverslaan is onmogelijk met de pijn in zijn nek.

Erica en zijn dochters stellen voor dat Martien naar de dokter gaat, maar daar is hij niet direct happig op. In Frankrijk kampte Meiland ook al enige tijd met gezondheidsklachten. Hij voelde een druk op de borst en ontdekte verdachte plekjes op zijn huid. De Franse dokters konden hem echter geruststellen: hij was in topconditie.

Meer
Lees meer...