Familie Meiland klaagt over geldgebrek door coronacrisis: vrees voor faillissement

Het is algemene kennis dat de Meilandjes zo rijk zijn als de zee diep is, maar toch kunnen de Nederlandse kasteelbewoners het niet laten om te klagen over geldgebrek tijdens deze coronacrisis. Ze kunnen geen bezoekers ontvangen in hun kasteel in Frankrijk waardoor ze minder inkomsten kunnen genereren. Martien Meiland vreest dat hij zijn kasteel zal moeten verkopen.

Martien Meiland trekt aan de alarmbel in het tijdschrift TV Familie: “We hebben nu geen gasten in het kasteel. De grenzen zijn allemaal dicht. Het is één grote catastrofe.

“Als mijn vrouw Erica ’s ochtends haar computer open gooit, loopt de ene na de andere annulering binnen. We waren zo goed als volgeboekt voor deze lente en zomer. Daar blijft nu niets meer van over.”

400.000 euro

De familie legde maar liefst 400.000 euro neer om het kasteel te kopen. Daardoor dreigen ze nu in financiële moeilijkheden te komen. “Daarna kwamen er investeringen voor de verbouwingen”, zegt Meiland. “We hebben nu geen inkomsten omdat we niet kunnen verhuren. We hebben nog wel een buffer, maar als deze crisis nog lang duurt en mensen in de zomer niet mogen reizen dan zie ik het niet goed komen. Dan vrees ik voor het faillissement, ja.”

Nochtans raakte pas nog bekend dat de opnames van Chateau Meiland in Frankrijk gewoon doorgaan ondanks de lockdown daar. Dat Meiland daarvoor niet dik betaald wordt, lijkt ondenkbaar.

Meer
Lees meer...