Acteur Chris Noth ook niet te zien in nieuwe ‘And just Like That…’-documentaire

Gisteren, op 31 januari 2022, kondigde HBO Max aan dat er ook nog een documentaire van de nieuwe Sex and the City-reboot And Just Like That… aankomt. Dat deed de streamingdienst met een trailer, waarin we een grotere kijk achter de schermen krijgen. Grote afwezige daar is echter acteur Chris Noth, die gekend staat als Mr. Big in de serie. De documentaire verschijnt op donderdag 3 februari, samen met de seizoenfinale van de show.

De “exclusieve en meeslepende documentaire biedt een unieke blik achter de schermen bij het filmen van And Just Like That… en viert de terugkeer van Carrie, Charlotte, en Miranda terwijl ze verder navigeren door hun vriendschap en het leven in New York City”, valt er te lezen in de beschrijving van de aankomende documentaire.

Geen Noth

Hoewel in de trailer veel van onze favoriete, nieuwe en terugkerende New Yorkers te zien zijn – waaronder Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Sara Ramírez en Nicole Ari Parker – missen we daar vooral de aanwezigheid van Chris Noth, die Mr. Big speelde in de originele serie en de reboot.

Dat kan misschien toevallig zijn, want ook acteurs Evan Handler (Harry Goldenblatt) en David Eigenberg (Steve Brady) zijn bijvoorbeeld niet te zien in de trailer van de documentaire. Al zou de afwezigheid van Noth in de docu eerder verklaard kunnen worden door de recente beschuldigingen aan zijn adres. Zo is het al geweten dat de acteur uit de laatste aflevering van de reboot is gemonteerd, nadat meerdere vrouwen hem beschuldigden van seksueel misbruik en verkrachting. Want hoewel zijn personage al in de eerste afleveringen een hartaanval kreeg en stierf, zou Mr. Big toch verschenen zijn in een soort flashbackscène of droom/fantasie van Carrie, in de seizoensfinale van And Just Like That….

In december 2021 lieten drie vrouwen weten dat zij misbruikt zijn geweest door Chris Noth, die nog steeds alles ten stelligste ontkent. Enkele dagen na de beschuldigingen lieten actrices Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon op sociale media weten dat ze de vrouwen steunen. “We zijn diep bedroefd om de beschuldigingen tegen Chris Noth te horen”, schreven ze destijds in hun Instagramstories. We steunen de vrouwen die naar voren zijn gekomen en hun pijnlijke ervaringen hebben gedeeld. We weten dat het heel moeilijk moet geweest zijn om dat te doen en we prijzen ze ervoor.”

De documentaire

De trailer van And Just Like That… The Documentary zal de fans meenemen achter de schermen bij de opnames van de show, de schrijverskamer, de mode en het belangrijkste: de vriendschappen. “Zelfs na 23 jaar ben ik enthousiast”, zegt de legendarische hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw) in de clip. “Doodsbang en enthousiast.”

“Onze nieuwe castleden leren kennen”, voegt Kristin Davis (Charlotte) toe terwijl de video verdergaat, “is gewoon een geschenk geweest en dankzij hen hebben we ook allemaal iets nieuws kunnen brengen naar de reeks.”

De seizoensfinale van And Just Like That… én de documentaire rond de productie van de reboot verschijnt deze week, op 3 februari, op HBO Max en bij ons waarschijnlijk op Streamz.

Bekijk hieronder de trailer voor de documentaire:

And Just Like That… is bij ons te zien via Streamz, dus vermoedelijk ook de nieuwe documentaire.

Meer
Lees meer...