HBO Max komt met een ‘Degrassi’-reboot

De millennials onder ons zijn opgeroeid met verschillende soorten tienerdramaseries, wij denken dan bijvoorbeeld aan 90210, Gilmore Girls, The Secret Life of the American Teenager, One Tree Hill en meer. Het zijn ook die series die de (acteer)carrières van heel wat sterren lanceerden. Een van die dramareeksen was ook Degrassi, die met hun uitgegroeid is tot een ware franchise. En er is goed nieuws voor alle fans van deze Canadese serie, want HBO Max is van plan om in 2023 een reboot te maken.

Degrassi is een Canadese mediafranchise uit 1979 en begon als een serie over kinderen die in de buurt van de gelijknamige straat in Toronto woonden. Later richtte de reeks zich meer op een groepje tieners met verschillende achtergronden, die nu naar een gelijknamige middelbare school gingen. Daar kregen ze te maken met de verschillende, maar typische problemen van een tienerleven. De franchise omvat zes hoofdseries: The Kids of Degrassi Street, Degrassi Junior High, Degrassi High, Degrassi: The Next Generation, Degrassi: Next Class en daar komt nu ook Degrassi bij, een revival die ergens in 2023 op HBO Max zal verschijnen.

Degrassi

De streamingdienst HBO Max kondigde vandaag aan op Twitter dat ze een nieuwe Degrassi-serie zullen maken. Daarom voegen ze de volledige 14 seizoenen van Degrassi: Next Generation nu ook toe aan hun catalogus. Waarschijnlijk waren velen onder jullie het vergeten, maar een groot aantal bekende celebs begonnen hun carrière met een rol in deze tienerserie. Zoals bijvoorbeeld de uit Toronto afkomstige Nina Dobrev die we goed kennen uit The Vampire Diaries en onlangs zagen in de Netflixfilm Love Hard, Shay Mitchell bekend van Pretty Little Liars, Shenae Grimes die later de hoofdrol speelde in The CWs reboot van 90210, Stephen Amell die nu vooral gekend is dankzij Arrow en ook Aubrey Graham, die wij beter kennen als de rapper Drake.

Degrassi, de nieuwe tiener- en familieserie van HBO Max, zal geproduceerd worden door WildBrain Studios onder leiding van showrunners en uitvoerende producenten Lara Azzopardi (Backstage, The Bold Type, Mary Kills People) en Julia Cohen (Riverdale, A Million Little Things, The Royals). De reeks zal bestaan uit 10 afleveringen van een uur en zal naar verwachting in 2023 in de VS exclusief op de streamingdienst te zien zijn.

De reboot

Deze nieuwe Degrassi, een reprise van het originele tienerdrama, is een karaktergedreven serie over de middelbare schoolervaring en de spannende, vaak pijnlijke reis van zelfontdekking. De nieuwe serie speelt zich ook af in Toronto en onderzoekt een groep tieners en de schoolleiding, die leven in de schaduw van gebeurtenissen die hen zowel samenbrengen als uit elkaar scheuren. De serie reist diep in de harten en huizen van diverse, gecompliceerde personages, terwijl ze worstelen om hun nieuwe normaal te vinden, reikend naar hoop, verlossing en liefde.

“Serie na serie blijft de Degrassi-franchise een onuitwisbare impact maken op jonge kijkers die op zoek zijn naar betrouwbare en authentieke storytelling”, zei Amy Friedman, baas van de afdeling Kids & Family Programming bij Warner Bros. aan Deadline. “WildBrain gaat door met het kunstig vastleggen van het middelbare schoolleven in een meeslepend formaat dat naadloos zal kunnen worden ervaren op HBO Max.”

HBO Max + WildBrain

Eric Ellenbogen, CEO van WildBrain Studios, zei: “Ik ben verheugd dat onze allereerste opdracht van HBO Max voor Degrassi is, een echt eerbiedwaardige franchise met een zeer toegewijd en gepassioneerd publiek. Dit is weer een ander project dat we nieuw leven inblazen met een frisse visie en een creatieve aanpak.”

“Stephanie Betts, onze Chief Content Officer, samen met showrunners, Lara Azzopardi en Julia Cohen, hebben een evolutie voor Degrassi voor ogen gehad die, terwijl ze trouw blijven aan de fundamentele eerlijkheid, menselijkheid en integriteit van het merk, fans een reis belooft naar opwindend nieuw terrein, zowel creatief als dramatisch”, voegt Josh Scherba, president van WildBrain, nog toe. “We zijn verheugd om samen te werken met HBO Max om een nieuwe visie voor te leggen aan de fans.”

Azzopardi en Cohen zeiden: “Wat ons misschien wel het meest opwindt over het doen herleven van deze geliefde franchise is het veranderen in een echt seriematig drama van een uur. We zijn vereerd dat we de kans krijgen om deze evolutie te leiden en deze iconische serie terug te brengen naar het tv-scherm van de mensen.”

De opnames van de reboot zullen plaatsvinden in Toronto deze zomer, maar over de cast is voorlopig nog niets bekend, noch over het feit of we misschien enkele oude bekenden zullen zien terugkeren. En wanneer en of de serie bij ons eventueel te zien zal zijn op Streamz, valt ook nog af te wachten.

Meer
Lees meer...