Chris Pratt ontkent banden met homofobe kerk

Er doen al enkele jaren geruchten de ronde over de betrokkenheid van Chris Pratt bij de Hillsong Church. Dat is een Amerikaanse kerk die ultraconservatief is en zich verzet tegen abortus en de LGBTQ+-gemeenschap. Pratt sprak zich nooit expliciet uit over de kerk, maar nu doet hij dat toch.

Sinds kort is Chris Pratt te zien in de nieuwe film Jurassic World: Dominion. Daardoor zijn ook de geruchten dat de acteur lid is van een homofobe kerk terug boven gaan drijven. In een nieuw interview met Men’s Health ontkent Pratt echter alle betrokkenheid met de kerk.

Hillsong Church

In 2019 sprak acteur Elliot Page zich uit tegen Chris Pratt over zijn religie. In een interview in The Late Show with Stephen Colbert had Pratt gesproken over de Zoe Church. Dat is een kerk die banden heeft met de controversiële Hillsong kerk, waar onder andere Justin en Hailey Bieber, Selena Gomez en de Kardashians deel van uitmaken. De Hillsong Church staat erom bekend ultraconservatief te zijn en verzet zich openlijk tegen zaken als abortus en de LGBTQ+-gemeenschap. Vorig jaar werd Brian Houston, de medeoprichter van de kerk, opgepakt omdat hij het seksueel misbruik van een minderjarige jongen door een van z’n priesters had verzwegen. In januari liet hij weten af te treden.

Kort na de tweet van Elliot Page liet Chris Pratt in een statement op Instagram weten dat hij de LGBTQ+-gemeenschap steunt. “Er wordt gesuggereerd dat ik deel uitmaak van een kerk die ‘een bepaalde groep mensen haat’ en ‘openlijk anti-LGBTQ+’ is. En niets is minder waar. Ik ga naar een kerk die z’n deuren opent voor iedereen.” Daarbij sprak Pratt dus niet over de banden met de Hillsong Church die wel openlijk anti-LGBTQ+ is.

“Geen banden met Hillsong”

In een nieuw interview met Men’s Health spreekt Pratt nu wel over die Hillsong Church. “Ik ben nooit naar Hillsong geweest en ik ken ook niemand van die kerk”, klinkt het stellig. Toen hem gevraagd werd waarom hij dit nooit eerder zei, reageerde de acteur: “Ik ga niet zomaar een hele kerk neerhalen.”

Hij bevestigt in het interview wel dat hij nog steeds gaat naar de Zoe Church, die wel banden heeft met de Hillsong Church. Chad Veach, de oprichter van de Zoe Church maakte er namelijk nooit een geheim van dat hij de kerk baseerde op de Hillsong Church en de Church of the Highlands.

Meer
Lees meer...