‘Cocaine Bear’: Opvallende horror-comedy krijgt eerste bizarre trailer

Een van de wildste verwachte films van 2023 heeft een eerste officiële trailer gekregen. Het gaat om de film Cocaine Bear, waarin een Amerikaanse zwarte beer per toeval een grote hoeveelheid cocaïne inslikt en vervolgens op een agressieve strooptocht gaat in een natuurpark. Het verhaal in gebaseerd op waargebeurde feiten, maar de makers van Cocaine Bear hebben zich wel de nodige creatieve vrijheid gegeven.

Het waargebeurde verhaal waarop Cocaine Bear gebaseerd is, gaat als volgt. In 1985 vond een beer in het Chattahoochee National Forest in de Amerikaanse staat Georgia een zak met zo’n 75 kilogram cocaïne. De drugs was vermoedelijk naar beneden gevallen uit een vliegtuig van smokkelaar Andrew Carter Thornton II. Die was boven het natuurpark in de problemen gekomen en had met een zak geld, wapens en nog meer cocaïne uit zijn vliegtuig gesprongen met een parachute. Die parachute ging echter niet open want de politie vond zijn neergestorte lichaam iets later op de oprit van een huis in de buurt.

De beer in het echte verhaal overleed jammer genoeg kort nadat hij een deel van de cocaïne had opgegeten aan hersenbloedingen en nier-, hart- en longfalen. In Cocaine Bear is dat echter niet het geval. De Amerikaanse bruine beer die in de film de cocaïne vindt, lijkt iets meer gewoon te zijn. De drugs maakte hem wel bijzonder agressief, sterk en snel. En dat laatste is vooral slecht nieuws voor alle bezoekers van het natuurpark, toevallige bewoners uit de buurt, drugsdealers die op zoek gaan naar de verloren cocaïne en hulpverleners die komen helpen.

Elizabeth Banks

Cocaine Bear is geregisseerd door de bekende actrice Elizabeth Banks (Spider-Man, The 40-Year-Old Virgin, Pitch Perfect), die eerder ook al op de regisseursstoel zat van Pitch Perfect 2 uit 2017 en Charlie’s Angels uit 2019. De cast bestaat onder andere uit Keri Russell (Dawn of the Planet of the Apes, Star Wars: The Rise of Skywalker), O’Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton, Godzilla: King of the Monsters), Christian Convery (Supernatural, Sweeth Tooth), Alden Ehrenreich (Blue Jasmine, Solo: A Star Wars Story) en Ray Liotta (Goodfellas, ER). Van Liotta wordt het de laatste keer dat je hem op het grote scherm zal zien, want de acteur overleed in mei van dit jaar onverwachts.

Bekijk hier de trailer van Cocaine Bear:

Cocaine Bear verschijnt in de cinema op woensdag 22 februari 2023.

Meer
Lees meer...