‘Code van Coppens’: Deze twee duo’s krijgen het moeilijk in bloederige escaperoom

Het nieuwe seizoen van Code van Coppens is ondertussen al even bezig. De laatste weken zagen de kijkers al heel wat bekende gezichten verward rondlopen in de verschillende escaperooms en ook deze week is de opdracht niet gemakkelijk. Radiogezichten Anke Buckinx en Heidi Van Tielen en tv-gezichten Dieter Coppens en Joris Hessels moeten zelfs een hart veilig transporteren.

Een uurtje opgesloten zitten in een wellness, een horrorhuis, de politieacademie … het is wekelijkse kost bij VTM. Daar testen Mathias en Staf Coppens elke week de capaciteiten van verschillende bekende duo’s. Deze week is het de beurt aan twee radiogezichten en twee tv-gezichten die wel eens met elkaar verward worden.

Code van Coppens

Er komt maar geen einde aan de populariteit van de broertjes Coppens. Vooral het programma Code van Coppens blijft de laatste jaren een groot succes. In het programma worden telkens twee duo’s opgesloten in een zelf bedachte en ingerichte escaperoom.

Elke aflevering gaat het om een volledig nieuwe escaperoom in een verschillend thema. Zo kregen we de voorbije jaren al een kinderboerderij, een frituur, een visserij, een skiparadijs, enzovoort voorgeschoteld.

Hartoperatie

Deze week bevinden de kandidaten zich in het huis van een koning. Daar komen de duo’s te weten dat ze een heel bloederige ingreep moeten doen om het hart van de koning eruit te snijden en daarna te transporteren. Dat zorgt alvast voor heel wat bloed, grappige opmerkingen en chaos. “Wij moeten dat hart eruit halen?”, klinkt het bij een Dieter Coppens in shock. “Oh my god, dat klopt zelfs”, roept Anke Buckinx dan weer.

Code van Coppens is elke woensdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...