Coronacijfers: Voor het eerst daling in overlijdens

Uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat er een daling is in alle cijfers. Het aantal overlijdens door het coronavirus was al enkele dagen aan het stabiliseren, maar nu daalt ook dat cijfer met 4,6 procent.

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus daalt nu al enkele weken. En ook het aantal ziekenhuisopnames neemt sinds enkele dagen af. Maar nu volgt ook het gemiddelde aantal overlijdens.

Daling in gemiddeld aantal overlijdens per dag

Voor de eerste keer sinds weken is er een daling in het aantal overlijdens door het coronavirus per dag. Dat cijfer was al enkele dagen aan het stabiliseren rond de 200, maar nu is er ook echt sprake van een daling van 4,6 procent.

Het gemiddelde aantal overlijdens komt daardoor op 184,7 te liggen. Dat blijft uiteraard wel een hoog cijfer. In totaal overleden in ons land nu al 14.839 mensen aan de gevolgen van Covid-19.

Aantal ziekenhuisopnames daalt verder

Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft verder dalen, dat ligt nu op gemiddeld 405,7 per dag. Dat cijfer lag begin november nog boven de 800 per dag.

Daardoor is er ook een daling van het totale aantal coronapatiënten in het ziekenhuis. Het gaat nu om 6.264 patiënten. Dat zijn er 316 minder dan gisteren. Ook op de afdeling intensieve zorg neemt het cijfer af. Daar gaat het nu om 1.359 patiënten, of 49 minder dan gisteren.

Daling in aantal besmettingen

Het aantal nieuwe besmettingen daalt ook verder. Tussen 8 en 14 november werden er elke dag gemiddeld 4.804,9 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is opnieuw een daling met 39 procent, maar die hangt uiteraard samen met de teststrategie waarbij enkel mensen die symptomen vertonen getest worden. Zo werden er in diezelfde periode 28.163 testen uitgevoerd, terwijl dat cijfer eind oktober nog boven de 67.000 per dag lag.

De positiviteitsratio, het aantal mensen dat positief test in verhouding tot het totale aantal tests, zakt voor de eerste keer sinds 22 oktober opnieuw onder de 20 procent (19,5 procent).

Vanaf maandag 23 november wordt de teststrategie opnieuw gewijzigd. Dan kunnen opnieuw mensen die geen symptomen vertonen, maar wel een hoogrisicocontact hadden met iemand die postief testte zich wel weer laten testen.

Meer
Lees meer...