Left Right
scrollTop top

Coronacijfers: Opnieuw daling met 44 procent in aantal besmettingen


Coronavaccin
© Beata Zawrzel/NurPhoto/Shutterstock (via Isopix)

De coronacijfers in ons land blijven de goede richting uitgaan. Gisteren lag het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag voor de eerste keer lager dan 500 en nu daalt dat cijfer verder tot 450. Ook het aantal ziekenhuisopnames daalt opnieuw sterk.

Uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat de cijfers in verband met het coronavirus in ons land blijven dalen. Daarbij ligt het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag nu lager dan 450. De vaccinaties blijven ook fel toenemen.

Gemiddeld 450 nieuwe besmettingen per dag (-44 procent)

In de week van 12 tot en met 18 juni werden in België dagelijks gemiddeld 450 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is, net zoals gisteren, 44 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen.

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 38.904,3 coronatesten afgenomen in ons land. Dat is 3 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt verder af. Deze ligt nu op 1,6 procent en daarmee 0,9 procent lager dan in de vorige periode.

Gemiddeld 31,7 ziekenhuisopnames per dag (-35 procent)

Ook bij het aantal ziekenhuisopnames is een sterke daling te zien. Het cijfer daalt met maar liefst 35 procent naar gemiddeld 31,7 opnames per dag. Gisteren ging het hier ook al om een daling met 32 procent naar gemiddeld 33,6 per dag.

Er lagen gisteren 470 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat is een daling met 35 procent vergeleken bij de vorige periode. 206 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Hier gaat het om een daling met 25 procent. 119 mensen moeten kunstmatig beademd worden, dat is een daling met 24 procent.

Gemiddeld 6,1 overlijdens per dag (-27 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 6,1 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 27 procent minder dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 25.141 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 6.330.438 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin. Dat is goed voor 68,6 procent van de bevolking ouder dan 18 en 54,9 procent van de volledige bevolking. 3.523.315 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 38,2 procent van de volwassenen in ons land en 30,6 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich nog steeds inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…