Coronavirus: alle cijfers stijgen, ook het aantal overlijdens

Na het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten en het aantal nieuwe besmettingen de voorbije dagen, stijgt nu ook het aantal overlijdens door het coronavirus.

Alle parameters waarmee coronacrisis in ons land beschreven wordt, stijgen nu. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Want na dagen van stijging bij de ziekenhuisopnames en de besmettingen, gaat nu ook het gemiddelde aantal overlijdens zachtjes de lucht in.

Gemiddeld 53 overlijdens

In de week van 17 tot en met 23 januari overleden elke dag gemiddeld 53 Belgen aan de gevolgen van Covid-19. Da’s een stijging met 5 procent in vergelijking met de cijfers van de week daarvoor. Toen overleden dagelijks gemiddeld 51 landgenoten aan de gevolgen van het coronavirus.

Gemiddeld 130 ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames stijgt even sterk, tot gemiddeld 130 per dag. Dat zijn cijfers van de voorbije week, dus van 20 tot en met 26 januari. Een week eerder werden elke dag gemiddeld 123 Covid-patiënten per dag opgenomen.

Gisteren zijn volgens Sciensano 141 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. 167 mensen mochten terug naar huis. Dat zorgt voor een totaal van 1.932 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen. 325 van hen liggen op afdelingen intensieve zorgen. 168 mensen hebben beademing nodig.

Gemiddeld 2.148 nieuwe besmettingen

Ook het aantal nieuwe besmettingen stijgt, tot gemiddeld 2.148 per dag. Dat zijn cijfers van de week van 17 tot en met 23 januari. Da’s een stijging met 8 procent in vergelijking met een week eerder. Toen werden elke dag 1.988 nieuwe besmettingen vastgesteld.

In diezelfde week werden elke dag gemiddeld zo’n 43.400 coronatests afgenomen. Dat aantal is ongeveer hetzelfde als dat van de week daarvoor. De positiviteitsratio (het aantal positieve testen in vergelijking met het totale aantal) blijft ook ongeveer gelijk, op 5,6 procent.

212.618 Belgen al eerste vaccin

Op 25 januari hadden in totaal 212.618 Belgen hun eerste vaccinatie gekregen. Dat zijn de meest recente cijfers waarover Sciensano beschikt. Dat is 2,31 procent van de volwassen bevolking. 683 inwoners hebben al de tweede dosis van hun vaccin gekregen.

Meer
Lees meer...