Coronavirus: gemiddeld 184 besmettingen per dag, evenementen binnenkort met aanwezigheidslijst?

Coronavirus België 22 juli
EPA

Volgens de laatste cijfers van Sciensano raken gemiddeld 184 mensen per dag besmet met het coronavirus. Da’s een stijging van maar liefst 89 procent. Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames en overlijdens stijgt weer.

In de week van 12 tot 18 juli raakten per dag gemiddeld iets meer dan 184 (184,3 om precies te zijn) Belgen besmet met het coronavirus. Da’s een stijging met 89 procent in vergelijking met de week ervoor, toen dagelijks gemiddeld 98 mensen besmet raakten met het virus.

In totaal zijn in België nu al 64.258 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er 164 meer dan de 64.094 besmettingen die gisteren werden gemeld. De cijfers komen met vier dagen vertraging, zodat Sciensano de besmettingen kan verifiëren.

Gemiddeld 12 ziekenhuisopnames

Volgens de laatste cijfers stijgt ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames per dag. Het gaat om ongeveer 12 opnames. Da’s een stijging van 34 procent in vergelijking met de cijfers van de week ervoor.

In totaal liggen nu 178 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, 31 meer dan vorige week. Van die 178 coronapatiëten liggen er 27 op de afdelingen intensieve zorgen.

Gemiddeld 3 overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens per dag is gestegen met 82 procent, van 1,6 tot 2,9. In totaal overleden nu al 9.805 Belgen aan de gevolgen van Covid-19 (de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus).

Contacttracers en aanwezigheidslijsten

Het interfederaal comité Testing en Tracing wil een aanwezigheidslijst voor elk evenement, van een zomerbar, tot de bioscoop, en zelfs een restaurant. Concreet moeten organisatoren de naam en voornaam en het telefoonnummer van elke aanwezige hebben.

Mocht iemand dan besmet blijken met het virus, wordt die aanwezigheidslijst overgedragen aan de contact tracers, die iedereen dan kunnen verwittigen. Testing en Tracing stelt het systeem met aanwezigheidslijsten donderdag voor op de Nationale Veiligheidsraad.

Gesponsorde artikelen