Coronavirus: Cijfers dalen, maar positiviteitsratio stijgt lichtjes

Het grootste deel van de coronacijfers blijft dalen, al is die daling niet bij alle parameters even sterk. Zo daalt het aantal ziekenhuisopnames met 4 procent in vergelijking met de cijfers van vorige week, en het aantal overlijdens met 8 procent. Het aantal besmettingen is dan weer gedaald met 18 procent. Er is wel één cijfer dat lichtjes stijgt: de positiviteitsratio. Da’s het aantal positieve coronatests in vergelijking met het totale aantal afgenomen tests.

Elke dag worden gemiddeld 120 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen opgenomen. Da’s een daling met 4 procent in vergelijking met de cijfers van vorige week. Toen sprak Sciensano over gemiddeld 126 opnames per dag.

Gisteren zijn 142 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. 162 andere mensen mochten terug naar huis. Dat zorgt voor een totaal van 1.589 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen. 313 van hen liggen op afdelingen intensieve zorgen. 175 mensen hebben beademing nodig.

Overlijdens

In de week van 10 tot en met 16 februari overleden gemiddeld 39 landgenoten aan de gevolgen van Covid-19. Da’s een daling met 8 procent in vergelijking met de cijfers van een week eerder. Toen sprak Sciensano over bijna 43 overlijdens per dag. In totaal bezweken nu al 21.821 Belgen aan het virus.

Besmettingen

Elke dag krijgen 1.813 Belgen te horen dat ze besmet zijn met het coronavirus. Da’s een daling met 18 procent. Maar ook het aantal afgenomen tests is gedaald, met 17 procent. Dat komt deels door de afkoelingsweek (de week voor de krokusvakantie) in het secundair onderwijs. Jongeren uit het middelbaar volgden een week lang van thuis uit les.

Er is wel één cijfer dat lichtjes stijgt: de positiviteitsratio. Da’s het aantal positieve coronatests in vergelijking met het totale aantal afgenomen tests. Die ratio bedraagt nu 5,2 procent, terwijl die de voorbije maanden langzaam gedaald was tot 5,1.

Vaccinaties

Volgens de meest recente cijfers hebben 377.902 mensen hun eerste vaccin gekregen. Da’s 4,10 procent van alle Belgische volwassenen. Een dikke 230.000 mensen (230.063 om precies te zijn) zijn volledig gevaccineerd. Da’s 2,5 procent van de bevolking.

Meer
Lees meer...