Coronacrisis: KU Leuven biedt grootschalige hoorcolleges online aan en laat personeelsleden thuis werken

KU Leuven neemt maatregelen naar aanleiding van uitbraak coronavirus
wikimedia

KU Leuven annuleert hoorcolleges met grote aantallen studenten. De lessen zouden via het webplatform Toledo online beschikbaar gemaakt worden. Meer kleinschalige praktijklessen zouden wel nog doorgaan. Welke lessen en hoorcolleges precies geschrapt worden, is nog niet geweten.

KU Leuven

Na de oproep van premier in lopende zaken Sophie Wilmès (MR) om grote evenementen af te gelasten, gaat ook de KU Leuven in semi-quarantaine. Hoorcolleges in de grote aula’s met veel aanwezigen gaan voorlopig niet door en zouden via streaming aangeboden worden op het studentenplatform Toledo. Dat laten verschillende bronnen binnen de universiteit aan newsmonkey weten.

(Alle officiële corona-updates op een rijtje: welke concerten en evenementen gaan (niet) door?)

Praktijklessen en cursussen met meer specifieke, wetenschappelijke werkvormen zouden wel nog doorgaan. Wel zullen studenten en docenten daarbij voldoende afstand moeten houden. Welke meer kleinschalige lessen nog zouden doorgaan, is nog niet helemaal duidelijk. De universiteit heeft nog niet officieel gecommuniceerd over de nieuwe maatregelen.

(Eerste Belgische coronadode: 90-jarige vrouw met lange medische geschiedenis.)

Fuiven afgelast

Daarnaast kregen personeelsleden, doctorandi en onderzoekers van alle faculteiten de opdracht om voorlopig thuis te werken in de mate van het mogelijke. Verder blijven alle beruchte fakbars voorlopig dicht en gaan geplande fuiven en cantussen niet door.

Gesponsorde artikelen