Left Right
scrollTop top

Coronavirus: besmettingen en ziekenhuisopnames dalen niet verder


Coronavirus
© EPA

De afgelopen 24 uur is bij 282 mensen het nieuwe coronavirus vastgesteld. Daarmee staat het totaal aantal besmettingen in ons land op 57.092. Er zijn ook opnieuw 48 patiënten opgenomen. Dat meldt het Crisiscentrum.

Met opnieuw 282 besmettingen met het coronavirus daalt het aantal nieuwe gevallen niet verder en blijft het redelijk constant. Op het grote aantal testen dat dagelijks wordt uitgevoerd – gemiddeld zo’n 15.000 per dag – gaat het percentueel wel maar om een klein aantal positieve gevallen. “Dat is nog altijd een vrij hoog aantal”, zegt viroloog Marc Van Ranst erover.

Ziekenhuis

Er zijn ook opnieuw 48 patiënten opgenomen, maar 117 anderen mocht het ziekenhuis verlaten. Daarom liggen er nu 1.324 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een daling met 64 in vergelijking met de dag ervoor. 256 van die coronapatiënten liggen op de afdeling intensieve zorg. Ook dat is een verdere daling. Gisteren lagen er nog 3 mensen meer op intensieve zorg.

In totaal zijn nu al 15.272 mensen genezen verklaard en uit het ziekenhuis ontslagen.

Jammer genoeg zijn er ook weer 43 mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19. Dat brengt het totaal aantal overlijdens in België op 9.280. Ongeveer de helft daarvan stierf in woonzorgcentra.

“Nog geen nadelig effect”

“Voorlopig zien we nog geen nadelig effect van de versoepeling van de coronamaatregelen, maar wat gaan de cijfers van morgen geven? Het is weekend en het zijn ook rare weken met verlengde weekends en dan geraken de cijfers soms eens in de war. Je kan nu niet op dezelfde manier naar de cijfers kijken als in de gewone weken”, zegt viroloog Marc Van Ranst over de nieuwe cijfers aan VRT.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810