Left Right
scrollTop top

Coronavirus: cijfers blijven dalen, dodental bijgesteld


coronavirus update besmettingen hospitalisaties overlijdens 26 augustus 2020
© EPA

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is voor de tiende dag op rij gedaald. Dit keer is er sprake van een iets lichtere daling. In de week van 16 tot en met 22 augustus werd bij gemiddeld 490 mensen een coronabesmetting vastgesteld. Dat is een daling met 8 procent vergeleken met de week voordien. Dat blijkt uit de gegevens van Sciensano, de gezondheidsorganisatie van de overheid die de coronacijfers analyseert. In totaal raakten in ons land al 82.447 mensen besmet met het coronavirus. Ook het aantal overlijdens en ziekenhuisopnames daalt verder.

Er stierven in de week van 16 tot en met 22 augustus dagelijks gemiddeld 7 coronapatiënten. Dat zijn er 2 minder dan een week voordien. Ook werden er dagelijks gemiddeld 22 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat is een daling met 8 procent.

(Chinese stad verplicht burgers om traditionele medicijnen te nemen, weken binnen te blijven en bindt hen vast in hun huis.)

Dodental bijgesteld

Het totale dodental in België staat momenteel op 9.878. Gisteren stond de teller op 9.996, maar door de hertelling werden 121 overlijdens uit de statistieken geschrapt.

Het gaat om sterfgevallen in de Vlaamse woonzorgcentra. Die pasten hun cijfers aan op vraag van Sciensano. Het aantal slachtoffers werd in sommige gevallen namelijk dubbel geteld. Ook werden een aantal overlijdens ten onrechte als coronadoden bestempeld. Zonder deze aanpassingen had de teller vandaag op 9.999 gestaan.

(Van Ranst: “Ook in België is iemand voor tweede keer besmet met coronavirus”.)

Quarantaineplicht in Liechtenstein

Alle Belgen die naar Liechtenstein willen reizen, moeten er bij aankomst eerst 2 weken in quarantaine. Dat blijkt uit het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

Ook in het buurland Zwitserland geldt ongeveer dezelfde maatregel. Daar moeten Belgen bij aankomst 10 dagen in quarantaine. Ook moeten we ons binnen de 2 dagen na aankomst melden bij de bevoegde dienst van het kanton.

Voor Ierland is het reisadvies aangepast. De graafschappen Offaly en Laois, die in lockdown waren geplaatst, zijn opnieuw opengesteld voor Belgische reizigers.

(Meer dan 400 aanwezigen toegestaan in voetbalstadia: dit zijn de voorwaarden.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…