Left Right
scrollTop top

Meer dan 400 aanwezigen toegestaan in voetbalstadia: dit zijn de voorwaarden


voetbalstadia meer dan 400 toeschouwers
© EPA

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft met onder meer de Jupiler Pro League een protocol uitgewerkt om vanaf 1 september meer dan 400 toeschouwers toe te laten in voetbalstadions. Het gaat om wedstrijden in de klassen 1A en 1B. De ministers en steden en gemeenten zullen elke club wel nog apart toestemming moeten geven.  Daarnaast worden enkel de thuissupporters toegestaan in het stadion. De Nationale Veiligheidsraad besliste onlangs dat op outdoor evenementen maximaal 400 mensen aanwezig mogen zijn.

Elke bubbel zal anderhalve meter afstand moeten houden van een andere bubbel. Ook komen er tijdvakken voor het binnen- en buitengaan. Daarnaast wordt het verplicht om tijdens het hele stadionbezoek een mondmasker te dragen en zal er gratis ontsmettingsmiddelen ter beschikking zijn. Per afgesloten compartiment mogen er maximaal 400 toeschouwers aanwezig zijn. Ook zullen wachtrijen te allen tijden vermeden worden.

“Positieve perspectieven”

Twitter @ Ben Weyts

“Als ik als sportminister kansen zie om sportactiviteiten op een veilige manier te organiseren, dan grijp ik die kans en werk ik een regeling uit”, zegt Weyts in een persbericht. “Deze regeling kan ook doorgetrokken worden voor andere sportactiviteiten.”

“Het zal niet zijn zoals het was voor corona. Daarvoor gelden er te veel veiligheidsmaatregelen en beperkingen. Maar met dit kader kunnen we langzaamaan de draad opnieuw opnemen. Grote sportieve evenementen zoals voetbalwedstrijden brengen mensen samen, geven kleur aan het leven en zetten aan tot sporten.”

“Ook in andere landen worden inspanningen gedaan om opnieuw evenementen met publiek te organiseren. Als wij achterblijven, dan roepen we onszelf uit tot de voornaamste broeihaard van corona. Als we willen dat de Vlamingen gemotiveerd blijven om zich goed te houden aan de vele maatregelen, dan moeten we ook positieve perspectieven bieden.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452