Left Right
scrollTop top

Courteney Cox (Monica uit ‘Friends’) danst nog eens met kalkoen op haar hoofd


Friends Monica kalkoen
© Friends

In de Verenigde Staten wordt elk jaar Thanksgiving gevierd. Maar in ons land kennen we die feestdag vooral uit Amerikaanse televisiereeksen. Een van die reeksen is Friends, waarin de groep elk jaar uitgebreid Thanksgiving vierde. En één van die afleveringen is natuurlijk extra memorabel.

Wie denkt aan Thanksgiving, denkt aan kalkoen en wie denkt aan kalkoen denkt waarschijnlijk al snel aan de Friends-aflevering waarin Monica danst met een kalkoen op haar hoofd. Die iconische scène heeft actrice Courteney Cox nu nog een keertje nagespeeld.

Kalkoen

Friends kalkoen
Giphy

In de achtste aflevering van het vijfde seizoen van Friends, The One With All The Thanksgivings, duikt Monica (Courteney Cox) op met een kalkoen op haar hoofd in een poging om Chandlers vergiffenis te vragen na een ruzie. Het wordt uiteindelijk de eerste keer dat Chandler (Matthew Perry) de gezegende woorden “I love you” uitspreekt tegen Monica. De scène groeide uit tot een van de meest iconische uit tien seizoenen Friends. En de kalkoen, uitgedost met een grote zonnebril en een fez, werd een van de notabele nevenpersonages.

Voor Thanksgiving 2020 haalde Courteney Cox, die in de reeks Monica speelt, de kalkoen nog eens van onder het stof. 22 jaar nadat ze voor de eerste keer danste met een kalkoen op haar hoofd, deed ze dat nu dus opnieuw. En ze heeft nog steeds the moves.

Lisa Kudrow, die in Friends de rol van Phoebe speelde, reageerde alvast op de video met “jij deed DAT”. En ook alle andere fans van Friends zijn dolenthousiast dat Courteney haar hoofd nog eens in een gigantische kalkoen heeft gestoken.

Bekijk de hilarische video hier:

Friends is te vinden op onze lijst met de 50 beste reeksen op Netflix. De hele lijst vind je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.293.209
 • Aantal
  doden
  2.536.778
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  772.294
 • Aantal
  doden
  22.106