Cristiano Ronaldo pakt op WK nog maar eens een nieuw record

Cristiano Ronaldo mag dan al bezig zijn aan een horrorseizoen, de aanvaller is het scoren nog niet verloren. In de gewonnen openingswedstrijd van Portugal op het WK voetbal in Qatar vond hij de weg naar doel tegen Ghana vanop de stip. Daarmee is het al het vijfde wereldkampioenschap op een rij waarin Ronaldo kan scoren, een absoluut record.

Sinds dinsdag is Cristiano Ronaldo de enige voetballer op het WK zonder ploeg. Dan besloten hijzelf en zijn toenmalige club Manchester United namelijk om in onderling overleg zijn contract te ontbinden. De Portugees is dan ook bezig aan een heel matig seizoen en kon al enige tijd niet meer door één deur met trainer Erik ten Hag.

Strafschop tegen Ghana

Ook bij de nationale ploeg van Portugal draait het in 2022 echter niet zoals voorheen. Eén jaar geleden wist hij voor zijn land nog in totaal 13 keer te scoren in 14 wedstrijd. Daarmee pakte hij het record als speler met de meeste interlandgoals. Dit jaar zat Ronaldo voor het WK in Qatar echter nog maar aan 2 doelpunten in 7 wedstrijden. Mede daardoor moest Portugal barrages spelen om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap voetbal.

In hun openingswedstrijd tegen Ghana begon Cristiano Ronaldo echter wel vinnig. Al snel vond hij de weg naar het doel, maar de scheidsrechter Ismael Elfath keurde het doelpunt af voor een zeer lichte voorafgaande fout. Na de rust volgde er echter een compensatie, want Portugal kreeg in de 65ste minuut een al even lichte penalty. Ronaldo trok zich daar echter niets van aan en schoot de strafschop koelbloedig binnen. Portugal zou de spannende wedstrijd uiteindelijk winnen met 3-2.

Reeks start op WK 2006

Dankzij zijn doelpunt heeft Cristiano Ronaldo een indrukwekkend record te pakken. Het is namelijk al het vijfde WK op rij waarop hij de weg naar doel vindt. Niemand deed hem dat ooit voor. Ronaldo begon aan zijn unieke prestatie op zijn 21ste op het WK 2006 in Duitsland met één doelpunt tegen Iran. Ook vier jaar later in Zuid-Afrika bleef het bij één doelpunt, tegen Noord-Korea. In 2014 in Brazilië deed hij dat nog eens over met weer slechts één goal, deze keer tegen Ghana.

Op het WK 2018 in Rusland ontbond Ronaldo eindelijk zijn duivels in de sensationele match tegen Spanje die eindigde op 3-3 en waarin hij een hattrick scoorde. Later zou hij ook tegen Marokko scoren. Aan dat aantal voegde hij nu dus tegen Ghana een achtste WK-goal toe. Daarmee zit Cristiano Ronaldo nog ver van het absolute totaalrecord van Miroslav Klose (16) en is hij zelfs niet de Portugese WK-topschutter aller tijden. Die titel is met 9 goals nog steeds voor legende Eusébio. Dat laatste is in Qatar ongetwijfeld een doel voor de eergierige Ronaldo.

Beter dan Klose, Pelé, Seeler en Messi

Dankzij zijn doelpunt tegen Ghana doet de 37-jarige Ronaldo beter dan vier spelers die elk op vier verschillende wereldkampioenschappen wisten te scoren. Het gaat om de Duitsers Miroslav Klose en Uwe Seeler, de Braziliaan Pelé en sinds eerder deze week ook de Argentijn Lionel Messi.

Meer
Lees meer...