Daar is Instagram met eigen Snapchat: hello world, dit is Bolt

Het is gebeurd: Instagram heeft zijn eigen Snapchat-variant uitgebracht. Bolt is de naam, en werkt voor iOS en Android. Voorlopig kan de app echter uitsluitend geïnstalleerd worden in Singapore, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. “Tot de bugs eruit zijn”, klinkt het bij Instagram.

De introductie van Bolt verliep bijzonder toevallig, om niet te zeggen totaal onverwacht. Zo merkten Instagram-gebruikers de Snapchatachtige app vorige week donderdag op via promotiebanners die te vroeg op de foto-app waren gezet. Een kleine week later is de introductie een feit, al is de app nog volop in de testfase.

Hoe werkt het?

Niet je Instagram- noch Facebookaccount, maar wel je telefoonnummer is de sleutel om toegang te krijgen tot Bolt. Via je contactenlijst biedt de app je aan om een lijstje te maken met je favorieten. Vervolgens verschijnt de Bolt camera en kan je foto’s en video’s nemen.

In tegenstelling tot andere apps, duiken de vrienden die in je favorietenlijstje staan onderaan het scherm op. Een klik op hun fotootje volstaat om je kiekje onmiddellijk te verzenden, wat meteen de sterkste troef is van de nieuwe Instagram-app. Verder kan je via een knopje rechtstreeks naar de selfie-modus schakelen, de flits opzetten of – à la Snapchat – een tekst over je foto typen.

Zodra je een Bolt ontvangt, krijg je een melding. Eens de foto bekeken, veeg je over je scherm en verdwijnt ie voorgoed. Je kan je vriend vervolgens beantwoorden met een Bolt of een sms’je sturen dat automatisch als tekstvak verschijnt over een geblurde versie van de Bolt waarop je wil antwoorden. 

Beperkingen

Maar Bolt heeft nog heel wat beperkingen, met als voornaamste dat je een foto maar maximum naar één persoon tegelijk kan sturen. Daarnaast biedt de app voorlopig nog geen mogelijkheid om foto’s uit je galerij te selecteren. Met de bijzonder sterke variant Snapchat rijst bijgevolg de vraag in welke mate Bolt (voorlopig) een meerwaarde biedt in de wereld van de immens populaire foto-apps. 

Nog niet in België

Instagram kiest er bewust voor om de gloednieuwe app in eerste instantie enkel en alleen uit te brengen in Singapore, Zuid-Afrika en  Nieuw-Zeeland. In deze landen zitten immers bijzonder veel Instagram-gebruikers die bovendien Engels praten. Op deze manier kunnen ze de app perfect testen en alle bugs eruit halen tot Bolt helemaal klaar is om ook in de VS en de rest van de wereld gelanceerd te worden. 

Bronnen: techcrunch.com, theverge.com
Meer
Lees meer...