Left Right
scrollTop top

Daði Freyr lost bijzondere videoclip voor ‘Somebody Else Now’ die hij maakte tijdens coronaquarantaine


Daði Freyr Somebody Else Now
© YouTube Daði Freyr

Daði Freyr, de IJslandse inzending van het Eurovisiesongfestival van 2020 én 2021, heeft de videoclip van zijn nieuwe nummer Somebody Else Now op de wereld losgelaten. De IJslander maakte de videoclip volledig zelf toen hij twee weken in quarantaine moest blijven en het eindresultaat is een hele belevenis.

Dat Daði Freyr weet hoe hij een hilarische videoclip moet maken, dat wisten we ondertussen al. Zo waren de videoclips voor z’n Eurovisie-inzendingen Think About Things en 10 Years al geweldig. En ook nu heeft hij weer een bijzondere videoclip uit z’n turquoise mouw geschud.

Pechvogel

Als er iemand de pechvogel van het Eurovisiesongfestival is, dan is het wel de IJslander Daði Freyr. Samen met de gelegenheidsband Gagnamagnið was hij de inzending van IJsland in 2020 met het nummer Think About Things. Dat nummer werd gezien als de topfavoriet voor de overwinning, maar het Eurovisiesongfestival kon dat jaar niet doorgaan. Daardoor was er in 2020 geen winnaar en greep de groep naast de eerste overwinning voor hun thuisland.

Daði Freyr & Gagnamagnið kregen dit jaar een nieuwe kans met het nummer 10 Years, maar ook dat verliep niet zonder problemen. Net voor de halve finales van start gingen, testte een lid van de IJslandse delegatie positief op het coronavirus en moest de groep in quarantaine. Later testte iemand van Gagnamagnið positief waardoor IJsland niet live kon optreden tijdens de halve finale. Ook de finale moest de groep vanuit hun hotelkamer beleven. Uiteindelijk eindigde IJsland op een mooie vierde plaats.

Quarantaine

Ook na hun terugkeer naar IJsland moesten Daði & Gagnamagnið nog twee weken doorbrengen in quarantaine. Die spendeerde Daði Freyr op een nuttige manier, door zelf een videoclip te maken voor zijn nieuwe nummer Somebody Else Now. Dat nummer is te vinden op de EP ‘Welcome’ die hij uitbracht op de dag voor de finale van het Eurovisiesongfestival.

In de videoclip, die hij volledig zelf filmde en monteerde, speelt Daði zelf de hoofdrol in een landschap dat volledig gemaakt is van zijn eigen lichaamsdelen. Zo zijn z’n haren de vacht van de mammoet waar hij op rijdt en zijn z’n handen de stralen van de zon die zijn hoofd heeft. Je moet het vooral zelf zien om het te geloven. Enjoy!

Bekijk hier de videoclip van Somebody Else Now:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…