‘Daisy Jones and the Six’ nu volledig te zien op Prime Video

Begin deze maand kwam Prime Video met een nieuwe reeks: Daisy Jones and the Six. De voorbije drie weken verschenen er elke vrijdag enkele afleveringen en vanaf vandaag zijn ook de twee laatste te zien. Daarmee staat het volledige seizoen nu dus op de streamingdienst. Of er ook een tweede zal komen, lijkt onwaarschijnlijk.

Een van de meest besproken boeken van het moment komt binnenkort naar het kleine scherm. Daisy Jones and the Six van auteur Taylor Jenkins Reid kwam in 2019 uit, maar groeide pas tijdens de coronaperiode, dankzij TikTok, uit tot echte klassieker onder de jongeren. Er werd dan ook halsreikend uitgekeken naar de fictieserie die vanaf begin maart te zien was. Ondertussen staan alle afleveringen online én is er zelfs sprake van een liveconcert.

Daisy Jones and the Six

Het verhaal van het boek gaat over Daisy Jones (Riley Keough). Als jonge vrouw uit Los Angeles eind jaren 60 bevindt ze zichzelf in het echte rock ’n roll-leven. Ze slaapt met rocksterren, sluipt de bekendste clubs binnen en geniet van de seks en drugs. Maar haar grootste droom is om zelf in de Whisky a Go Go te staan.

In de jaren ’70 ontmoet ze The Six, een band uit Pittsburgh die op dat moment nogal wankel op de benen staat. Samen met hen brengt ze nieuwe muziek uit en dat gaat als een speer. Wanneer de seksuele spanning tussen Daisy en frontman Billy Dunne (Sam Claflin) opspeelt, zorgt dat voor nog extra drama. Zeker wanneer ook de rest van de band erbij betrokken wordt.

Laatste afleveringen

Ondertussen staat het volledige seizoen dus op Prime Video. En daarin kan je je als kijker best aan een aantal zware scènes en thema’s verwachten. Wie wacht op een romantisch verhaal met een happy end, kiest beter voor een andere reeks, maar Daisy Jones and the Six is een realistische weergave van de muziekwereld in de jaren ’70 en ’80.

Naast alle persoonlijke verhalen geeft de reeks namelijk ook weer hoe snel de muziekscene in die jaren veranderde en hoe je van een superster naar een straatmuzikant kan gaan in een korte tijd. Maar daarnaast toont het vooral hoe je moet proberen vast te houden aan je eigen principes en waardes, hoe beroemd je ook wordt.

Bekijk de trailer hier:

Meer
Lees meer...