Dakota Johnson heeft Brits accent in trailer nieuwe Netflixfilm ‘Persuasion’


Binnenkort kunnen we de accent skills van de Amerikaanse actrice Dakota Johnson aan de tand voelen in Persuasion. De aankomende Netflixfilm is een moderne bewerking van de gelijknamige roman van Jane Austen. Het liefdesverhaal speelt zich af in de 19de eeuw net zoals de hitreeks Bridgerton. In de recent onthulde trailer zien we hoofdrolspeelster Dakota Johnson vooral tegen ons praten in de camera. Het opvallendste? Haar Brits accent.

Goed nieuws voor alle hopeloze romanticussen onder ons, want Netflix dropte zonet de trailer van de nieuwe film Persuasion. Met Dakota Johnson in de hoofdrol biedt de aankomende Netflixfilm een frisse kijk op het klassieke liefdesverhaal naar de hand van de wereldbekende schrijfster Jane Austen. Persuasion transporteert ons op 15 juli terug naar het 19de eeuwse Engeland, terwijl we wachten op het derde seizoen van Bridgerton.

Jane Austen-verfilming

Persuasion is de verfilming van de gelijknamige roman van Jane Austen uit 1817. Het was wel jammer genoeg haar laatste en werd zo’n zes maanden na haar dood gepubliceerd.

Het verhaal werd eerder al meerdere malen verfilmd. De meest recente versie kwam uit in 2007, terwijl de andere producties werden uitgebracht in 1995 en 1971. Eerder kwamen er ook al verfilmingen van Austens andere romans zoals Emma en uiteraard Pride & Prejudice. In die laatste speelde actrice Keira Knightley de hoofdrol.

Persuasion

Dakota Johnson speelt in Persuasion de hoofdrol als Anne Elliot, een non-conformistische vrouw met een moderne kijk. Plots duikt een man uit haar verleden, Frederick Wentworth (Cosmo Jarvis) genaamd, terug op in haar leven. Een aantal jaar geleden wees Anne hem namelijk af in het belang van haar familie. Maar nu heeft ze dus mogelijk weer een tweede kans op een leven met hem. Maar ze zal moeten beslissen of ze deze keer wél haar hart zal volgen. Er komt echter nog een andere man (Henry Golding) in het spel om haar hart voor zich te winnen.

Het verhaal speelt zich af in de 19de eeuw in Engeland. Het is dan ook niet verbazend dat een groot deel van de cast Brits is. Wél verrassend is de casting van de hoofdrolspeelster, de Amerikaanse Dakota Johnson, die dus voor de rol een Brits accent moest opzetten. Het is namelijk ook de eerste keer dat ze Brits zal spreken voor een rol. En dat was voor ons tijdens het kijken van de trailer toch serieus even wennen.

Persuasion is het regiedebuut van Carrie Cracknell, die voorheen enkel in de theaterwereld werkte. Zo was ze eerder verantwoordelijk voor de Broadway-productie van Sea Wall/ A Life met Jake Gyllenhaal (Spider-Man: Far From Home) en Tom Sturridge (The Sandman) in de hoofdrollen. Naast Johnson spelen ook acteurs Cosmo Jarvis, Henry Golding, Richard E. Grant en Nikki Amuka-Bird mee.

Persuasion verschijnt op 15 juli 2022 op de streamingdienst.

Bekijk hieronder de trailer van Persuasion:

Persuasion is vanaf 15 juli te zien op Netflix. Check hier onze top 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...