‘Damsel’ met Millie Bobby Brown staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de film Damsel. Daarin speelt Millie Bobby Brown (Stranger Things) de hoofdrol als jonkvrouw Elodie. Het gaat om een fantasyfilm met een sprookjesgehalte, maar dan met een wel heel duister kantje.

Netflix is vanaf vandaag een prestigieuze film rijker. Damsel werd al in 2020 aangekondigd, waarbij we enkele maanden later al te weten kwamen dat de hoofdrol gespeeld zou worden door Millie Bobby Brown. Normaal zou Damsel in het najaar van 2023 verschijnen, maar door de stakingen in de Amerikaanse filmindustrie werd de release enkele maanden opgeschoven.

Damsel

In Damsel volgen we Elodie (Millie Bobby Brown). Zij is een plichtsgetrouwe jonkvrouw die akkoord gaat om met de knappe prins Henry (Nick Robinson) te trouwen. Hoewel haar stiefmoeder Lady Bayford (Angela Bassett) het huwelijk afraadt, gaat Elodie er toch mee verder. Op de huwelijksdag blijkt dat Lady Bayford gelijk had, want Elodie wordt door de prins van een brug gegooid. Ze overleeft de val, maar komt hierdoor terecht in een donkere grot, waar ze al snel ontdekt dat ze niet de eerste jonkvrouw is die dit meemaakt.

De koninklijke familie heeft Elodie namelijk gebruikt om een oude schuld af te lossen, zoals ze dat in het verleden al met andere meisjes deden. Tot overmaat van ramp duikt er ook nog eens een vuurspuwende draak op in de grot. Maar Elodie geeft zich niet zomaar gewonnen. Ze is vastberaden om te ontsnappen, niet alleen voor zichzelf, maar voor elke vrouw die hetzelfde lot onderging.

Damsel is geregisseerd door Juan Carlos Fresnadillo, die eerder al 28 Weeks Later en Intruders maakte. Het script is van de hand van Dan Mazeau, die vorig jaar nog aan de schrijverstafel zat voor Fast X.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Damsel:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...