Daniel Radcliffe: “Denk niet dat ik ooit nog Harry Potter ga spelen”

Daniel Radcliffe speelde acht films lang Harry Potter in de populaire filmreeks. Sindsdien is de Britse acteur meestal te zien in een heel ander soort films. In een interview met Variety zegt Radcliffe dat hij niet van plan is om in de toekomst opnieuw in de huid van Harry Potter te kruipen.

Amper 11 jaar oud was Daniel Radcliffe toen hij in 2000 geselecteerd gekozen werd om Harry Potter te spelen in de verfilming van de populaire boekenreeks van J.K. Rowling. Naast zeven Harry Potter-films speelde hij ondertussen ook in heel wat andere films en theaterstukken.

Escape from Pretotia

Daniel Radcliffe in Escape from Pretoria

Binnenkort is Radcliffe te zijn Escape from Pretoria, een thriller over het waargebeurde verhaal van drie jonge politieke gevangenen die ontsnappen uit een gevangenis in Zuid-Afrika. Naar aanleiding van zijn rol in die film sprak de filmwebsite Variety met de Britse acteur.

Op de vraag of hij ooit zou willen terugkeren als Harry Potter in de Fantastic Beasts-filmreeks antwoord Radcliffe ontkennend. “Ik denk het niet. Ik zet niet graag nee tegen dingen, maar het is niet iets waar ik voor sta te springen”, zegt hij.

“Ik heb het idee dat deze films verder zijn gegaan zonder mij en dat doen ze heel goed. Ik wil dat graag zo houden want ik vind mij leven goed zoals het nu is. Ik zeg niet dat ik nooit meer in een franchise zal acteren, maar ik heb op dit moment graag de flexibiliteit die ik nu heb.”, legt Daniel Radcliffe uit.

Meer
Lees meer...