Dankzij deze 10 tips & tricks word je een echte Destiny 2-krak!

Heb jij net als ons ook al talloze uren doorgebracht achter je Xbox One of PlayStation 4 om de gloednieuwe game Destiny 2 uit te testen? En wil je graag nog beter worden in het spel? Wel, met deze 10 tips & tricks word jij al snel de heerser over het Destiny 2-universum: 

1. Go with the flow

Het spel is heel uitgebreid met immens veel missies en zijsprongen. Om over de verschillende multiplayer-opties nog maar te zwijgen. Het is logisch dat je hierdoor in het begin wat overweldigd bent. De beste manier om goed te worden in het spel is gewoon de campaign (de hoofdmissies) te spelen en die tot een goed einde te brengen. Zo leer je de verschillende wapens kennen en ontdek je hoe je tussen verschillende planeten reist. De rest volgt vanzelf wel.

2. Kies je personage zorgvuldig

Bij de start heb je de keuze tussen drie soorten Guardians: Titans, Warlocks en Hunters. Titans hebben een stevig pantser en krachtige wapens. Warlocks zweven dan weer waardoor ze op een soort van moderne magiërs lijken. Hunters zijn tot slot het meest behendig. Denk goed na met welk personage je wil starten, want dat bepaalt een groot deel van de gameplay. Als je na een tijdje een andere Guardian wil kiezen, moet je weer van voor af aan beginnen.

3. Speel met vrienden

Destiny 2 is een spel dat je het best in gezelschap speelt. Je zal dan makkelijker zware missies kunnen voltooien en ook gewoon meer plezier beleven aan de game. Bovendien krijg je pas in groep toegang tot sommige spelonderdelen zoals Strikes en Raids. Wanneer je het spel speelt met 2 vrienden, kan elk een ander soort Guardian kiezen. Op die manier leer je alles kennen: de verschillende planeten, vijanden en personages.

4. Maak nieuwe vrienden

Als je vrienden niet meteen fervente gamers zijn, maak dan nieuwe vrienden in het spel door tijdens Raids of Strikes met je bondgenoten te praten. Wie weet word je wel uitgenodigd om deel uit te maken van een clan, een groep van spelers die regelmatig samen missies voltooien in het Destiny 2-universum.

5. Train je teamleden

Een team is maar zo sterk als z’n zwakste schakel. Oefen daarom zoveel mogelijk verschillende missies in en verbeter elkaar. Het ultieme doel is het voltooien van een Raid, een verzameling van puzzels die je met een team van 6 moet proberen oplossen. De grootste uitdaging die Destiny 2 te bieden heeft!

6. Speel subclasses vrij

Elk personage heeft een aantal subclasses die in een later stadium van het spel vrijgegeven worden. De eerste kan je bemachtigen vanaf level 7, de tweede rond level 14.

7. Praat met zoveel mogelijk personages

Op die manier krijg je toegang tot nieuwe activiteiten, die dan weer voor extra Experience Points zorgen. Let op de icoontjes boven de hoofden van deze personages. Wanneer die rood zijn, kunnen ze je een nieuwe opdracht geven.

8. Gebruik de zwakke plek van je vijanden

De meeste bad guys in het spel sterven sneller wanneer je hen recht in het hoofd schiet. Goblins leggen dan weer makkelijker het loodje wanneer je hen raakt op het krachtschild op hun borst.

9. Bemachtig een hover bike

Wanneer je de campaign voltooit, ontvang je dit hebbeding. Een must om veel sneller doorheen het Destiny 2-universum te reizen!

10. Gebruik je agenda

Elke week wordt Destiny 2 gereset in de nacht van maandag op dinsdag. Sommige activiteiten vinden maar één keer per week plaats, zoals de Nightfall Strike, een extreem moeilijke versie van de standaard Strike. Het is dus belangrijk om op tijd je wekelijkse uitdagingen te voltooien.

Destiny 2 is beschikbaar op Playstation 4 en Xbox One. Op 24 oktober verschijnt ook de pc-versie. Je kan de game hier bestellen.

Meer
Lees meer...