Left Right
scrollTop top

Na 2 maanden en met 6,2 miljoen volgers is David Attenborough Instagram alweer beu


David Attenborough
© David Attenborough – Bron: Isopix

Het avontuur van David Attenborough op Instagram is van korte duur geweest. De Britse bioloog met de iconische stem maakte zijn account amper twee maanden geleden aan, maar dat blijkt nu al niet meer actief te zijn. In tussentijd wist Attenborough wel meer dan 6,2 miljoen volgers te verzamelen.

Het was voor velen een verrassing toen de 94-jarige David Attenborough op 24 september ineens verscheen op Instagram. De maker en stem van heel wat bekroonde natuurdocumentaires wilde het sociale medium gebruiken om met jongere generaties te communiceren.

Instagram-record

Dat hij in die generatie veel fans heeft, bleek al snel. Na amper 4 uur en 44 minuten had Attenborough al één miljoen volgers. Daarmee verbrak hij het vorige record van 5 uur en 16 minuten van Friends-actrice Jennifer Aniston. Dat record is overigens recent opnieuw verbroken.

Harry Potter-acteur Rupert Grint had namelijk maar 4 uur en 1 minuut nodig voor één miljoen volgers. Hij opende zijn account dan ook met een foto van hemzelf met zijn pasgeboren dochtertje.

Niet langer actief

De laatste post van Attenborough dateert ondertussen wel al van 31 oktober. Hij was dus amper iets meer dan een maand actief. In die tijd plaatste de Brit wel 27 posts. Ondertussen valt er in de bio van David Attenborough op Instagram te lezen dat het account niet langer actief is.

Waarschijnlijk gebruikte de bioloog zijn profiel dus vooral om reclame te maken voor de natuurdocumentaire David Attenborough: A Life on Our Planet die sinds 4 oktober te zien is op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554