De 5 origineelste thema’s voor je huwelijksfeest

Het is de belangrijkste dag van je leven, dus waarom zou je er niet wat extra moeite in steken? Ruil de typische feestzaal in voor een originele locatie en bijbehorend thema. Zo wordt je huwelijksdag er één om nooit te vergeten en loop je zeker niet het risico dat er iemand met zijn zakkendoek zal durven zwieren. Het jazzbandje op je Great Gatsby-huwelijk speelt nu eenmaal Lac Du Connemara niet.

1. The Great Gatsby

Haal je kussenslopen maar leeg, want een huwelijksfeest in de stijl van de jaren 20 barst van de veren. De roman van F. Scott Fitzgerald is een ode aan de decadentie die in dat decennium heerste, iets wat je perfect kan weerspiegelen op je eigen feest. Laat de champagne rijkelijk vloeien en alles komt goed!

Pinterest

Zowel het bruidspaar als de gasten kunnen zich in de elegante klederdracht van de jaren 20. Voor één keer kan de bruidegom zelfs wit dragen.

Pinterest

Je kerstlichtjes en enkele goedgeplaatste pluimen kunnen de locatie meteen een luxueus karakter geven. En zoals op ieder huwelijksfeest zijn linnen tafellakens uiteraard een must.

Pinterest

De afwerking zit hem uiteraard in de details, zoals de tafelkaartjes.

Pinterest

En de naamkaartjes, die uit de Bazz Luhrmann-film zijn weggeplukt.

Pinterest

Het pièce de resistance? Een hoekje voor de heren waar ze van een sigaar kunnen genieten terwijl de dames de Charleston dansen. Of twerken, wij oordelen niet.

Pinterest

2. Boeken, boeken en, oh ja, boeken!

Voor wie The Great Gatsby te magertjes vindt omdat het maar één boek is, kan het thema gerust uitbreiden en er een literair themafeest van maken. Gebruik indien mogelijk een bibliotheek als locatie en wees createif met je favoriete titels en quotes. Let wel: de volgende beelden kunnen boekenliefhebbers choqueren.

Pinterest

Nodig je gasten alvast uit in stijl. Overtuig hen dat dit het mooiste hoofdstuk uit jullie leven is.

Pinterest

Indien ze willen kunnen ze daar ook hun eigen hoofdstuk aan toevoegen op het feest. Een typemachine is een toepasselijk alternatief voor een gastenboek.

Pinterest

Sowieso lovende briefjes als je hen verwelkomt met een boekenpakket.

Tumblr

Of meteen een literaire gang aan het menu toevoegt.

Pinterest

Ook de decoratie kan op en top geïnspireerd zijn door het thema. Al snijdt de echte boekenworm natuurlijk liever niet zijn boeken kapot.

Pinterest

Extra punten als zelfs de taart literaire trekjes heeft.

Pinterest

3. Harry Potter 

’s Werelds bekendste tovenaar woont in zo’n betoverend mooie wereld dat het een ideale inspiratiebron is voor een huwelijksfeest. Niemand hoeft een zwarte punthoed op te zetten, maar hier en daar een toverstaf kan nooit geen kwaad. Hangende kaarsen van het plafond lijken ons de perfecte gespreksopener. 

Tumblr

Waarschuw je gasten wat voor prachtig feest hen te wachten staat.

Pinterest

Indien je er de plaats voor hebt, kun je je gasten opdelen in de vier huizen. Of je dat via de sorteerhoed wil doen, is volledig jouw beslissing.

Pinterest

Maar ook in een kleine ruimte kun je je volledig uitleven in het thema.

Tumblr

Een zoetigheid voor je gasten wordt ook altijd positief onthaald.

Tumblr

Wat niet wil zeggen dat je de taart links moet laten liggen. Harry zou trots zijn op onderstaand exemplaar.

Pinterest

4. Lord of the Rings

Een verhaal dat gebaseerd is op de zoektocht naar die ene ring lijkt het ideale thema voor een huwelijksfeest. Nodig je eigen fellowship uit om de ringen te komen bewonderen en feest in een natuurrijke omgeving.  De elvenoren mag iederen thuislaten.

Pinterest

Hoe meer referenties hoe beter.

Pinterest

Tot in het lettertype toe.

Pinterest

Ook bij dit thema is er een waaier aan mogelijkheden voor de taart.

Pinterest

Maar we zijn vooral fan van de mogelijke tafelschikking die een Lord of the Rings-thema met zich meebrengt.

Pinterest

5. Superhelden

Ook al is je superkracht onbestaande, toch is kan een themafeest waarin Spiderman en Batman centraal ook heel wat leuks opleveren. Door zo breed te gaan kan je het beste uit halen uit alle superhelden.

Tumblr settordiciottembreduemilamai

Aangezien een superheldenthema meestal van de bruidegom komt, is het aangewezen dat hij zich ook die ene dag een superheld kan wanen.

Tumblr bluewithalittlewhite

Gelukkig kun je er visueel veel kanten mee op.

Tumblr settordiciottembreduemilamai

En het levert alweer prachtige ideeën op voor de taart.

Pinterest
Meer
Lees meer...