De 9 beste technologische lifehacks voor thuis

Op sommige dagen lijkt alles mis te gaan, maar problemen zijn vaak heel simpel op te lossen. Net zoals Hello Bank je leven gemakkelijker maakt door eenvoudig online te kunnen bankieren, maken ook deze technologische lifehacks met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes je leven zoveel gemakkelijker. 

1. Voor een appel en een ei

Geen tijd gehad om je iPhone op te laden? Geen probleem: pak een appel uit de koelkast!

2. Bananen zijn altijd goed

Jengelende kinderen die steeds diezelfde K3-DVD mét krassen op willen zien? Een banaan is jouw hulpmiddel. Om de DVD proper te krijgen of om in de mond van je kroost te proppen.

3. Recycleren

Hoera, die prehistorische cassettes in je kelder kan je toch nog gebruiken! Als iPhone-houder bijvoorbeeld. Of om naar iemands hoofd te smijten in woede (Die stompe hoeken komen harder aan dan je denkt)

4. Kabouters en droge rijst

iPhone in je toilet laten vallen? Leg ze in een kom (droge!) rijst. ’s Nachts komen er kleine Aziatische kabouters je geliefde smartphone herstellen. Nee. Niet heus. Maar de rijst werkt dus wel en neemt het vocht op.

5. Huisfeestje

Zet je muziek luider dan ooit op je iPhone. Leg hem in een schaal en liefst nog in een keramieken schaal. Céramique, c’est fantastique!

6. Mos en kruimels

Stof. Kruimels. Resten van een niesbui. Verspilde koffie. ….Gebruik af en toe het plakkerige deel van een Post-it om het ergste van de fauna en flora van je toetsenbord te halen. Liefst voor er mos op begint te groeien.

7. Cool down

In de kleuterklas gebruikten we eierdozen voor letterlijk alles: knippen, plakken, kleuren,verven, op tekenen, mee gooien, eens op kauwen… Nu nog blijven eierdozen multi-inzetbaar, bijvoorbeeld om je laptop af te koelen.

8. WC-rollen

AL. DIE. KABELS…AL-TIJD. DOOR. ELKAAR… Maar geen zorgen, je toilet biedt een verrassende oplossing!

9. Laat maar vallen

Waren die batterijen nu nieuw of oud? Vol of leeg? Laat ze van een hoogte van 15 centimeter vallen. Botsen ze een keer en vallen ze dan om? Dan zijn ze nog goed. Botsen ze vaker? Dan zijn ze leeg.

Meer
Lees meer...