‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Deze drie kandidaten beginnen het nieuwe seizoen

Het twintigste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld wordt opnieuw dit jaar opnieuw een best of-editie. Maar liefst 32 gerenommeerde kandidaten keren vanaf 5 september 2022 terug om onderling uit te maken wie nu echt de slimste mens was van de afgelopen tien seizoenen. En nu is ook bekend gemaakt wie maandag de spits zullen afbijten: Jeroom, Ella Leyers en Jonas Geirnaert.

Met een opvallende trailer werden we enkele weken al warm gemaakt voor het aankomende seizoen van De Allerslimste Mens ter Wereld. Een week geleden volgde dan de definitieve bevestiging van de deelnemerslijst. Tussen de 32 geselecteerde kandidaten voor deze best of-editie zitten maar liefst 6 ex-winnaars.

Ella Leyers

Die ex-winnaars blijven voorlopig nog even op stal, maar toch krijgen we direct een topper in de eerste aflevering van De Allerslimste Mens ter Wereld op maandag 5 september. Ella Leyers, nog steeds met voorsprong recordhoudster met maar liefst 18 opeenvolgende afleveringen, is er namelijk bij. Zij moest het in seizoen 18 in de finale wel nipt afleggen tegen Catherine Van Eylen, die we overigens niet terug zullen zien dit jaar.

Jeroom en Jonas Geirnaert

Uitdagers van Ella Leyers worden twee outsiders die we eigenlijk vooral kennen uit de jury. Jeroom en Jonas Geinaert passeerden namelijk al enige jaren geleden als kandidaat en haalden toen beiden niet de finaleaflevering.

Jeroom haalde in 2013 met drie deelnames, waarvan twee overwinningen, zelfs maar heel nipt de finaleweken. Na drie afleveringen bleek Prem Radhakishun, die later dit seizoen ook terugkeert, zijn boeman. In de finaleweken schakelde Jeroom wel achtereenvolgens Wim Lybaert, Lesley-Ann Poppe, Eva Daeleman, Ruth Beeckmans en Gwendolyn Rutten uit om zo toch knap vijfde te worden.

Jonas Geirnaert zijn deelname dateert dan weer uit 2016. Toen was hij in vier afleveringen te zien, waarvan hij er drie won. Dat was genoeg om als derde terug te keren in de finaleweken. Hij speelde toen nog snel even Bieke Ilegems en Ihsane Chioua Lekhli naar huis. In de aflevering vlak voor de finale bleken Eva De Roo en Gilles Van Bouwel echter net iets beter dan hem, waardoor hij vierde werd. Zo vermeed hij een nieuwe confrontatie met Olga Leyers, die hem eerder in het programma al had uitgeschakeld.

Bekijk hier een eerste teaser van De Allerslimste Mens ter Wereld:

De Allerslimste Mens ter Wereld gaat maandag 5 september van start op Play4.

Meer
Lees meer...