‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ deelt opvallende trailer in aanloop naar speciaal nieuw seizoen

Het twintigste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld wordt opnieuw dit jaar opnieuw een best of-editie. Maar liefst 33 gerenommeerde kandidaten keren vanaf 5 september 2022 terug om onderling uit te maken wie nu echt de slimste mens as van de afgelopen tien seizoenen. Met een bizarre, maar ook grappige trailer trapt Play4 de promotie voor De Allerslimste Mens ter Wereld alvast op gang.

Jonas Geirnaert en de Leyers-zussen aan het kruis

“Daar waar Jezus maar één keer verrees, verscheen elk jaar opnieuw De Slimste Mens ter Wereld“, horen we een voice-over halverwege de video zeggen. De trailer was dan ook begonnen beelden die volgens Play4 “2000 jaar oud” zijn, maar nu opnieuw ontdekt zijn.

In die sketch zien we Erik Van Looy haast als een keizer de laatste vraag stellen aan een gekruisigde Jonas Geirnaert. Die moet de presentator het antwoord echter schuldig blijven. Zo verliest hij van de zussen Ella en Olga Leyers, die aan weerszijden van Jonas Geirnaert aan een iets kleiner kruis genageld zijn. Zo plaatsen de Leyers-zussen zich in deze fictieve aflevering voor de ultieme finale. We hopen alvast voor hen dat ze daarvoor eerst van hun kruis gehaald worden.

Middeleeuwen en Leonardo da Vinci

Na het intermezzo van de voice-over schakelt de trailer over op de vroege middeleeuwen. Ook daar zitten de kandidaten blijkbaar nog niet op stoelen, maar staan ze in het midden van een marktplein op brandstapels. Al krijgt de vraag van de ‘koninklijke’ Erik Van Looy over ziektes uit die periode wel al op meer juiste antwoorden rekenen.

Play4

Na die twee uitgebreidere sketches toont de eerste echte trailer van De Allerslimste Mens ter Wereld nog enkele belangrijke historische gebeurtenissen. Zo doet Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci uit het einde van de 15de eeuw even dienst als fotoronde.

Churchill vs. Roosevelt vs. Stalin

Ook de Conferentie van Jalta na het einde van de Tweede Wereldoorlog komt aan bod. Daar zijn de echte kandidaten vervangen door drie historische figuren: Brits premier Winston Churchill, Amerikaans president Franklin Delano Roosevelt en Russisch secretaris-generaal Jozef Stalin. Opvallend detail in dat fragment: dictator Stalin blijkt, als de score heel kort in beeld komt, niet zo goed bezig te zijn.

Het zou volgens de voice-over tijdens die aflevering met de wereldleiders uit 1945 zijn dat een jonge Erik Van Looy besliste om ook ooit presentator te worden van de quiz. Over het feit dat Van Looy maar in 1962 geboren is, zullen we in functie van de creatieve vrijheid niet moeilijk doen.

Wie heel de trailer aandachtig uitkijkt, kan trouwens heel wat deelnemers en juryleden herkennen in diverse rollen.

Bekijk hier de ‘historische’ trailer van het historische seizoen van De Allerslimste Mens ter Wereld:

33 kandidaten voor De Allerslimste Mens ter Wereld

Vorige week vernamen we via de sociale media van Play4 beetje bij beetje de namen die zich vanaf 5 september zullen wagen aan de tweede best of-editie van de populaire televisiequiz. Daarbij zal gezocht worden naar een opvolger van Bert Kruismans die in 2011 de eerste Allerslimste Mens ter Wereld won.

De volledige deelnemerslijst van de editie van 2022 bestaat uit: Jonas Geirnaert, Ella Leyers, Olga Leyers, Gilles De Coster, Prem Radhakishun, Gert Verhulst, Bart Cannaerts, Liesbeth Van ImpeAstrid Stockman, Lieven Scheire, Eva De Roo, Lotte Vanwezemael, Jelle Cleymans, Thomas Huyghe, Xavier Taveirne, Joke EmmersDelphine Lecompte, Otto-Jan Ham, Michèle Cuvelier, Kobe Ilsen, Tine Embrechts, Rani De Coninck, Julie Colpaert, Lisa Smolders, Peter Van de Veire, Danira Boukhriss Terkessidis, Boris van Severen, Dalilla HermansGeert Meyfroidt, Gilles Van Bouwel, Jeroom, Tom Waes en Merol

De Allerslimste Mens ter Wereld is vanaf 5 september 2022 te zien op Play4.

Meer
Lees meer...