‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Eerste drie kandidaten kijken voorop op hun terugkeer

Het twintigste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld wordt opnieuw dit jaar opnieuw een best of-editie. Maar liefst 32 gerenommeerde kandidaten keren vanaf 5 september 2022 terug om onderling uit te maken wie nu echt de slimste mens was van de afgelopen tien seizoenen. Van die elitegroep mogen Jeroom, Ella Leyers en Jonas Geirnaert. Maar die is volgens hen de sterkste van de drie?

De absolute topfavoriet in de eerste aflevering van De Allerslimste Mens ter Wereld is puur statistisch gezien Ella Leyers. Zij zat tijdens haar vorige deelname namelijk maar liefst 18 afleveringen lang in het programma, nog altijd met voorsprong het record. Jeroom (3 afleveringen) en Jonas Geirnaert (4 afleveringen) kunnen veel minder goede cijfers voorleggen.

Wie wint de eerste aflevering van De Allerslimste Mens ter Wereld?

Toch is Ella Leyers zelf er niet helemaal gerust in. Tijdens een kort interview voor de eerste aflevering voorspelt ze namelijk een andere winnaar. “Ik denk dat Jonas wint. Sinds we samen Over De Oceaan hebben gezeild weet ik namelijk dat die man een wandelende encyclopedie is. En een atlas! En ook heel heel grappig. Mezelf zie ik dit seizoen geen achttien deelnames halen. Maar dat is ook niet erg, want ik beleef al bijzonder veel plezier in De Ideale Wereld“, zegt ze verwijzend naar het Canvasprogramma dat ze sinds kort presenteert.

Veel druk op de schouders van Jonas Geirnaert dus, al gelooft die minder in zichzelf. “Ik heb een peuter van twee en een baby van een half jaar oud thuis. Maar ik gebruik wél al mijn vrije momenten om me voor te bereiden op de quiz, zijnde van 21.59 uur ’s avonds tot ik ga slapen om 22.00 uur”, grapt hij.

Moet we dan naar Jeroom kijken als verrassende winnaar van de eerste afleveringen van De Allerslimste Mens ter Wereld. “Ik gok op alles en iedereen met de achternaam Leyers. Die familie is een topkandidaten-fabriek. Zelfs hun hond zou waarschijnlijk in de finaleweken geraken. Ikzelf heb me helemaal niet voorbereid en wil toch heel graag winnen. Ik ga het verschil dus vooral met de doe-vragen moeten maken”, klinkt het bij Jeroom, die daarbij zal moeten rekenen op jurylid Elodie voor de punten.

De Allerslimste Mens ter Wereld gaat maandag 5 september van start op Play4.

Meer
Lees meer...