De meest spectaculaire stunts van Tom Cruise in Mission: Impossible – Rogue nation

De meest spectaculaire stunts van Tom Cruise in Mission: Impossible – Rogue nation

Tom Cruise heeft veel iconische rollen op zijn naam staan, maar bovenal natuurlijk de spectaculaire rol van IMF-agent Ethan Hunt uit de Mission: Impossible-franchise. Momenteel is het vijfde deel uit de reeks, Mission: Impossible Rogue Nation, te zien in de zalen. Zoals verwacht zit de film vol indrukwekkende stunts, die de acteur op 53-jarige leeftijd nog helemaal zelf uitvoert. We hebben de meest spectaculaire voor je op een rij gezet.

5. Sprong van skyscraper in Shanghai – Mission: Impossible III

Wanneer zelfs regisseur J.J. Abrams twijfelt over een stunt omdat hij weet dat Cruise de stunt zelf wil uitvoeren heb je wel een hele stoere reputatie opgebouwd. In 2006 kwam Mission: Impossible III uit waarin Ethan Hunt van een skyscraper in Shanghai springt aan een bedrieglijk sterk touwtje. De stunt werd uitgevoerd in de studio in plaats van op een echt gebouw, maar het bezorgde iedereen nog steeds flink wat kriebels in hun buik.

4. Klif klimmen in Mission: Impossible II

Toen Ethan Hunt terugkeerde in Mission: Impossible II dacht regisseur John Woo waarschijnlijk maar één ding: de openingsscène moet meteen indruk maken. Dat deed hij, want de acteur beklimt zogezegd zonder enige bescherming de metershoge klifgebergten van Dead Horse Point in Utah. De acteur (en zelfs zijn moeder) stonden erop de stunt zelf uit te voeren met enkel een veiligheidskabel als bescherming. Er waren geen vangnetten of andere opvangmogelijkheden… Dat is echt alleen Tom Cruise aan een kabel boven een metersdiep ravijn…

3. Beklimmen van ‘s werelds hoogste gebouw in Mission: Impossible Ghost Protocol

Je zou denken dat na nummer vijf van deze lijst een andere skyscraper een eitje zou zijn voor de acteur. Maar dit is het hoogste gebouw ter wereld en waar Cruise geen rekening mee had gehouden waren de sterke rukwinden die waaien bovenaan het gebouw. De acteur droeg een veiligheidsharnas en voerde zo één van de meest duizelingwekkende stunts uit zijn carrière uit.

2. Dé iconische kabelafdaling uit Mission: Impossible

Dit is de stunt die Tom Cruise veranderde in een ware actieheld. De scène is terecht iconisch en een ware klassieker. De afdaling wordt nog altijd vaak gekopieerd of gebruikt als verwijzing naar Mission: Impossible. Tom hangt aan een harnas in een kluis, wanneer zijn collega hem bijna loslaat. Hij komt net boven de grond terecht maar mag de grond niet aanraken. Je ziet hem worstelen om zijn balans te behouden en dat maakt de scène alleen maar beter. Deze stunt is kleinschaliger dan de andere stunts in dit rijtje, maar wel minstens zo iconisch.

1. De vliegtuigstunt in Mission: Impossible Rogue Nation

Wat een commotie was er rondom deze stunt. Want het zou toch niet echt de 53-jarige acteur zelf kunnen zijn die daar vrij aan een opstijgend vliegtuig hangt?! Maar dat is zeker het geval. Tom Cruise voerde de stunt helemaal zelf uit en gaf later toe dat dit toch wel een van de meest zenuwslopende stunts uit zijn carrière is geweest. Het resultaat is het dubbel en dwars waard echter: de scène is fantastisch. Mocht je nog twijfelen over de echtheid van de stunt, klik dan hier.

Nog veel meer straffe stunts zien? Tom Cruise is nu opnieuw te zien als Ethan Hunt in Mission: Impossible Rogue Nation. Dacht je dat de vliegtuigstunt spannend was? Wacht maar tot je de onderwaterstunt ziet!

Gesponsorde artikelen