‘De Mol’: Bernard schenkt deel van de groepspot aan fonds dat Michaël en zijn dochtertje steunde

In de laatste aflevering van De Mol kwamen we te weten welke opdrachten gesaboteerd werden door Senne, zagen we wie de mol al snel op het spoor was en met welke verborgen tips we Senne sneller hadden kunnen vinden. Maar we kwamen ook te weten wat Bernard van plan is met het geld. En naast een voorgevel voor zijn vrouw is hij ook van plan om een mooie gift te doen.

Vorige week kregen we te zien hoe Bernard het in de finale van De Mol haalde van Michaël. Allebei hadden ze Senne door, maar waar Bernard zijn test foutloos invulde, maakte Michaël toch twee fouten. Daardoor ging Bernard met de groepspot van 24.160 euro naar huis. Dit is hoe hij dat geld zal spenderen.

Steunfonds Metabole Ziektes

De Mol heeft duidelijk hechte vriendschappen voortgebracht. Zo zal Bernard een deel van zijn winst schenken aan een fonds dat een belangrijke rol speelde tijdens een moeilijke periode in het leven van Michaël. Michaël verloor enkele jaren geleden zijn dochtertje, toen ze amper twee jaar oud was. Het verhaal bleef duidelijk nazinderen bij Bernard, die ook zelf de vader is van twee jonge kindjes.

“Ik heb veel dingen in mijn hoofd zitten, verstandige dingen en minder verstandige dingen”, vertelde Bernard over wat hij met het geld gaat doen. “Maar Michaël, ik denk dat we allemaal meer over jou te weten zijn gekomen en dat je ook wel al andere dingen gezien hebt dan geluk en plezier. Het leek mij leuk om het fonds te steunen dat uw dochtertje ook heeft proberen helpen en achteraf u heeft proberen begeleiden. Dus ik ga dat fonds steunen.” Vervolgens kregen we een innige knuffel te zien tussen Bernard en Michaël die waarschijnlijk vrienden voor het leven zullen zijn.

Het gaat om het Steunfonds Metabole Ziektes van Dokter Verloo uit het UZ Gent. Het fonds werd in 2013 opgericht door Dokter Patrick Verloo en zorgt onder andere voor financiële ondersteuning voor ouders en patiënten, ondersteunt onderzoek en probeert op verschillende manieren om metabole ziektes of stofwisselingsziektes onder de aandacht te brengen. Het fonds bracht ook het kinderboek Max en de Metabooltjes uit om jonge patiënten en hun vrienden op een toegankelijke manier iets bij te brengen over het onderwerp.

Bekijk hier het fragment:

Zin om zelf deel te nemen aan De MolDan kan je je nu inschrijven voor het dertiende seizoen.

Wil je op de hoogte blijven over alles van De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep DE MOL 2024: alle hints en tips!.

Meer
Lees meer...