‘De Mol’ lost extra beelden van ‘Mad About Math’ met Conny en Thomas

Zondag moesten we in de derde aflevering van De Mol afscheid nemen van wiskundelerares Conny. Zij ontdekte tijdens haar deelname dat ook Thomas, die leraar aardrijkskunde is, zijn rekentoestel mee had genomen. En zo kwamen ze op het idee om een heuse wiskundeshow te starten. Bekijk hier de eerste (en waarschijnlijk ook meteen de laatste) aflevering van Mad About Math.

Tijdens hun deelname aan De Mol hadden zowel Conny als Thomas een rekenmachine bij in hun koffer. En hoewel je misschien zou denken dat die nutteloos zijn tijdens het programma, werden ze toch gebruikt. In extra beelden van De Mol demonstreren de leerkrachten hoe je wiskunde in het dagelijkse leven kan gebruiken.

Mad About Math

In een extra video die Play4 online deelde, krijgen we de eerste aflevering van Mad About Math te zien, de wiskundeshow van Conny en Thomas. Daarin berekenen Conny en Thomas hoe warm het is. Ze weten daarbij dat het 70 graden Fahrenheit is, maar rekenen dat om naar Celsius.

Ze vertrekken daarbij vanuit het feit dat 37 graden Celsius overeenkomt met 100 graden Fahrenheit. Na een uitgebreide formule én de hulp van Conny’s geliefde Casio komt het duo tot het besluit dat het 21,11 graden Celsius is. “Aflevering 1 van Mad About Math is ingeblikt”, klinkt het bij de enthousiaste Conny. “Het is een mooie aflevering”, gaat Thomas verder. “We hebben een formule en we hebben die toegepast. En we hebben de formule zelfs uit een werkelijk voorbeeld gehaald. Top! Ik denk dat we veel mensen mad about math gaan maken.”

Bekijk de eerste aflevering van Mad About Math hier:

De Mol is elke zondag om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2023: alle hints en tips!’.

Meer
Lees meer...