Left Right
scrollTop top

Oorlogsfilm ‘De Slag om de Schelde’ verschijnt toch nog dit jaar wegens uitstel ‘No Time To Die’


De Slag om de Schelde film Netflix releasedatum
© Mark de Blok

De Slag om de Schelde zal al rond eind december verschijnen. Normaal zou de Nederlandse film over het einde van de Tweede Wereldoorlog in België en Nederland begin 2021 het levenslicht zien, maar de producers wilden koste wat kost vermijden dat de release zou samenvallen met die van de nieuwe James Bond-film No Time To Die. Helaas zal de film enkel in Nederlandse bioscopen te bekijken zijn. De Slag om de Schelde zal in 2021 wel op Netflix verschijnen.   

De oorlogsfilm met een budget van 14 miljoen euro is één van de duurste Nederlandse producties ooit. De releasedatum staat gepland op 17 december. Het is de bedoeling dat zeker 250 Nederlandse bioscopen De Slag om de Schelde vertonen.

Releasedatum

Oorspronkelijk zou de film al in november op het witte doek vertoond worden, net als de nieuwe James Bond-film No Time To Die. De release van De Slag om de Schelde werd vervolgens uitgesteld tot het voorjaar van 2021, maar onlangs raakte bekend dat ook No Time To Die in die periode zal verschijnen.

“Met deze verschuiving naar december ontlopen wij No Time to Die“, zegt producer Alain de Levita aan de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. “We hebben de film enkele dagen vertoond en de verwachtingen zijn hooggespannen. Met Tenet is gebleken dat publieksfilms, ondanks alle beperkingen in de bioscoop, toch hoge bezoekerscijfers kunnen halen.”

Collaborateur, verzetsstrijdster en Britse piloot in hoofdrollen

Het verhaal, dat de film behandelt, speelt zich ongeveer 75 jaar geleden af. De Slag om de Schelde is Nederlands en Engels gesproken. De camera volgt drie mensen die betrokken zijn bij de Slag: een jonge Nederlandse collaborateur, een verdwaalde Britse piloot en een lokaal meisje van het verzet. Zij worden respectievelijk gespeeld door de Nederlander Gijs Blom (22), de Brit Jamie Flatters (19) en de Nederlandse Susan Radder (20). Matthijs van Heijningen is de regisseur en de film heeft een budget van 15,5 miljoen dollar (14 miljoen euro).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755