‘De Slimste Mens ter Wereld’: Toby Alderweireld vertelt over zijn eigen onzekerheden

Gisteren deed Toby Alderweireld tot groot plezier van Erik Van Looy z’n intrede in De Slimste Mens ter Wereld. Hij wist in de finale te winnen van de Nederlandse Soundos El Ahmadi, waardoor hij vanavond zal terugkeren voor z’n tweede aflevering en daarin zal hij zich van z’n kwetsbare kant laten zien.

De Slimste Mens ter Wereld is vanavond al toe aan z’n tiende aflevering. Daarin zullen Toby Alderweireld en Maureen Vanherberghen het gezelschap krijgen van Fien Germijns. In de teaser voor de aflevering krijgen we een nieuwe kant te zien van Toby Alderweireld.

Onzeker

In de teaser voor de tiende aflevering van De Slimste Mens ter Wereld zien we hoe Toby Alderweireld vertelt over zijn onzekerheid. Erik zegt dat hij met Shani, de vrouw van Toby, gesproken heeft en dat zij hem vertelde dat de voetballer soms wat onzeker is. “Ja, ik stel mezelf soms in vraag.” Die onzekerheid stak ook de kop op bij het begin van Toby’s relatie. Zo vertelde zijn vrouw: “Als ik de eerste kus niet had gegeven, dan was het er waarschijnlijk nooit van gekomen”. Toby beaamt dat verhaal. “Het gebeurde bij haar thuis op de trap. Ik wilde eigenlijk doorgaan en ze zei: ‘Ja, kom, hoe lang duurt dat nu?’. Voor mij is dat gewoon moeilijk, die eerste stap. We spreken nu over 11 jaar geleden. En ik had er geen vertrouwen in, ik was niet zeker of ze het zou willen.”

Wanneer Maureen Vanherberghen en Bart Cannaerts Toby eraan herinneren dat hij Toby Alderweireld is en toen al bij Ajax speelde, vertelt Toby dat hij niet altijd even zelfzeker is. “Mensen gaan dat misschien echt niet geloven, maar ik zie mijzelf echt niet zo en zeker als je gevoelens hebt voor iemand, dan word je heel klein.”

Of Toby ook zijn derde aflevering haalt, valt nog af te wachten. Want naast de ijzersterke Maureen Vanherberghen krijgt hij vanavond ook het gezelschap van Fien Germijns, die zelf quizmaster is. Het wordt dus ongetwijfeld een spannende aflevering van De Slimste Mens ter Wereld.

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...