‘De Verraders’ beginnen aan hun dodenlijst in tweede aflevering

Het nieuwe seizoen van De Verraders ging vorige week van start. In de eerste aflevering zagen we meteen hoe presentator Staf Coppens de verraders aanduidde en hoe het eerste pact vorm kreeg. Dat pact komt in de nieuwe aflevering onder druk te staan wanneer bekend wordt gemaakt dat er een dodenlijst bestaat.

Het programma De Verraders kwam vorig jaar overgewaaid uit Nederland. In het programma vertrekken verschillende bekende gezichten naar een geheimzinnig kasteel. Daar moeten ze te weten zien te komen welke drie medereizigers de verraders zijn. Die verraders mogen elke nacht een kandidaat huiswaarts sturen, waardoor het een race tegen de klok wordt.

Verraders

In de eerste aflevering kreeg de kijker meteen te weten welke drie kandidaten door Staf Coppens werden aangeduid als verrader. Na enkele spannende intakegesprekken werden dat uiteindelijk (tv-)burgemeester Walter De Donder, zangeres Klaasje Meijer en Huis Gemaakt-gezicht Bart Appeltans. Zij mochten zich tijdens de eerste nacht dus ook al meteen afzonderen.

Normaal gezien wordt er elke nacht een kandidaat naar huis gestuurd, maar tijdens de eerste nacht verloopt het toch anders. De verraders moeten namelijk een dodenlijst opstellen met vier namen. Een van die personen zou de nacht nadien onverbiddelijk vermoord worden.

Extra kans

Dat zorgt alleszins meteen voor verwarring aan de ontbijttafel. Daar wordt namelijk gedacht dat er al één kandidaat het spel heeft verlaten en is de verbazing enorm wanneer de laatste kandidaat, Charlotte De Brabander, toch haar intrede maakt in de kamer. Daarna wordt toch alles duidelijk wanneer Staf de functie van de dodenlijst uitlegt.

De vier mogelijke slachtoffers kunnen hun eigen vel nog redden door een schild voor zich te winnen. Dat zou hen beschermen van een mogelijke eliminatie. De vraag is nu dus of een van de mogelijke slachtoffers ook een van die schilden zal kunnen claimen.

Bekijk de preview van De Verraders hier:

De Verraders is elke zondag om 20 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...