‘De Verraders’: Bondgenoten weten eerste verrader te elimineren

De bondgenoten hebben in De Verraders een belangrijke overwinning behaald. Zij slaagden er namelijk in om Walter De Donder te liquideren en te verbannen uit het kasteel. Daardoor ligt de eerste verrader uit het spel. Kort daarvoor werd echter ook bondgenote Nora Gharib vermoord van op de dodenlijst.

De aflevering van gisterenavond in De Verraders begon meteen zonder Nora Gharib aan de ontbijttafel. Zij is het eerste slachtoffers van de drie verraders, want ze stond op hun dodenlijst. “Ik dacht het al. Ik ben veel te actief als bondgenoot en dat willen de verraders natuurlijk niet. Misschien had ik wel iemand door of had iemand van de verraders het gevoel dat ik hen doorhad? Ik weet het niet. Sinds gisteren denk ik aan Klaasje, Walter en Hans of Jelle. Ik heb de kans niet gekregen om ze eruit te halen en denk dat ze weten dat ik het binnen twee dagen misschien wel zekerder zou weten”, reageerde ze op haar vertrek met een opvallend goede voorspelling.

Walter

Daarna was het tijd voor de stemming aan de ronde tafel. Het was daar dat de vorige aflevering Andy Peelman, nochtans een bondgenoot, moest vertrekken. De overgebleven bondgenoten stonden dus enigszins onder druk om niet opnieuw een van hen te elimineren.

De focus kwam daarbij al snel op Walter De Donder te liggen. Hij hield zich lang afzijdig, maar besloot uiteindelijk na enige tijd zich toch steeds meer te beginnen moeien, iets wat hem verdacht maakte. “Het is me opgevallen dat er iemand is die heel weinig op zoek lijkt. Walter wandelt, drinkt een biertje, leest, is heel aanwezig en luistert veel, maar Walter mengt zich niet in de gesprekken. Iemand die op het ene moment kabouter is en op het andere moment burgemeester, kan ook een verrader zijn”, klonk het in het betoog van Hendrik Vos.

Uiteindelijk zouden er tien mensen op Walter stemmen, waardoor hij ontmaskerd wordt. “Ik was met veel plezier één van jullie verraders”, zei de (tv-)burgemeester bij de bekendmaking.

Klaasje

Bij het gesprek aan de ronde tafel ging Klaasje echter in de mist bij het verdedigen van haar medeverrader Walter. Dat bleef niet ongemerkt voor Charlotte, die meteen een nieuwe verrader in de spotlights plaatst.

Kijk hier naar het vertrek van Walter De Donder in De Verraders:

De Verraders is elke zondag om 20 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...