‘De Verraders’: Kandidaten sturen eerste bondgenoot naar huis

Het nieuwe seizoen van De Verraders ging vorige week van start. In de eerste aflevering zagen we meteen hoe presentator Staf Coppens de verraders aanduidde en hoe het eerste pact vorm kreeg. Dat pact kwam in de nieuwe aflevering al meteen onder druk te staan en ook de eerste deelnemers werd tijdens het gesprek aan de ronde tafel geband.

Het programma De Verraders kwam vorig jaar overgewaaid uit Nederland. In het programma vertrekken verschillende bekende gezichten naar een geheimzinnig kasteel. Daar moeten ze te weten zien te komen welke drie medereizigers de verraders zijn.

Die verraders mogen elke nacht een kandidaat huiswaarts sturen, waardoor het een race tegen de klok wordt. Nog voor de verraders echt de kans kregen om zelf iemand te vermoorden, mochten de bondgenoten al een kandidaat bannen. Dat werd uiteindelijk Andy Peelman, ondanks het bestaande pact.

Dodenlijst

In de eerste aflevering kwam de kijker meteen te weten welke drie kandidaten door Staf Coppens werden aangeduid als verrader. Na enkele spannende intakegesprekken werden dat uiteindelijk (tv-)burgemeester Walter De Donder, zangeres Klaasje Meijer en Huis Gemaakt-gezicht Bart Appeltans.

Bij hun eerste nacht stuurden ze nog geen kandidaat naar huis, maar maakten ze wel een dodenlijst op. Daarvan zou dan de volgende nacht iemand vertrekken. Maar niet voordat er aan de ronde tafel al iemand naar huis werd gestuurd, en dat zorgde voor de nodige spanning.

Wantrouwen

Aan de ronde tafel mogen alle kandidaten de naam opschrijven van de persoon die zij het meest verdenken als verrader. In de eerste aflevering zag de kijker hoe de deelnemers op het vliegtuig al meteen een pact vormden en besloten om Imke Courtois naar huis te stemmen.

Die naam kwam dan ook verschillende keren terug, maar toch was er nog een andere kandidaat die zichzelf net iets meer verdacht had gemaakt, namelijk Andy Peelman. Hij was er in het begin van overtuigd dat hij verrader zou zijn en was dan ook zichtbaar teleurgesteld omdat hij het niet was geworden. Toch hield hij die rol vol en deed hij zich als verrader voor. Dat kostte hem al meteen de kop, want Andy ging als bondgenoot als eerste naar huis.

De Verraders is elke zondag om 20 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...