‘De Verraders’: Guy T’Sjoen blikt terug op spannende finale

Guy T’Sjoen en Bart Appeltans deden zondagavond in de finale van De Verraders wat niemand voor mogelijk had gehouden. Ze slaagden erin de bondgenoten op het verkeerde been te zetten en zo allebei te blijven zitten aan de Ronde Tafel. Daarmee wisten ze overtuigend het programma te winnen, iets wat nochtans helemaal niet vanzelfsprekend was volgens Guy.

Op papier zag het er voor Bart en Guy voor de finaleaflevering van De Verraders goed uit. Ze bleven namelijk nog steeds met hun twee over, na de verbanning van Charlotte Van Brabander. Aan die allesbeslissende Ronde Tafel moesten ze het opnemen tegen vier bondgenoten: Franky De Smet-Van Damme, Elodie Gabias, Véronique De Kock en Sarah Puttemans.

“Winnen leek mij evident”

Tijdens die gesprekken aan de Ronde Tafel zag het aanvankelijk heel slecht uit voor Guy, want hij kwam al snel onder vuur te liggen. “Ik ben daar meteen in de aanvallende modus gegaan door als eerste het woord te nemen”, zegt Guy daarover aan HLN.

“Ik had vooraf eigenlijk vooral gedacht dat Bart zou winnen, ik dacht dat die wel ging blijven zitten tot het laatste. Op die manier zouden de verraders sowieso winnen. Toch was het onze ambitie om met ons twee als winnaar eruit te komen. Het leek mij evident dat wij als verraders zouden winnen”, blikt Guy vol vertrouwen terug.

Véronique

Dat de verraders uiteindelijk met hun twee overbleven was best opvallend. De kandidaten hadden namelijk de kans om drie mensen weg te stemmen, maar namen het risico door samen te beslissen om na twee verbanningen te stoppen.

“Véronique had na wat foute keuzes in vorige afleveringen schrik gekregen. Daardoor had ze zoveel schrik om nog eens een foute keuze te maken, waardoor ze een beetje verlamd was. Haar strijdvaardigheid was dan ook wat op, na een zware dag aan de Ronde Tafel”, legt Guy uit.

De laatste aflevering van De Verraders is zondag 26 november om 19.55 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...