‘De Verraders’ gaat richting finale met één verrader minder

De finale van het nieuwe seizoen van De Verraders komt er bijna aan. Gisteren zagen we de allerlaatste Ronde Tafel en daarbij kregen de bondgenoten de kans om nog één verrader naar huis te sturen. Die kans grepen ze ook, waardoor er slechts twee verraders in de finale zullen zitten. Ondertussen werd er ook nog een bondgenoot vermoord.

Het trio verraders met Bart Appeltans, Guy T’Sjoen en Charlotte Van Brabander kon lang aan een eliminatie ontsnappen. Maar nu is het toch zover. Net voor de finale moesten we gisteren namelijk afscheid nemen van Charlotte als verrader. De nacht voordien werd ook bondgenoot Martine Jonckheere vermoord. Op die manier trekt de groep richting de finale met twee verraders en vijf bondgenoten.

Vermoord

De aflevering begon zoals altijd met het ontbijt. Daar kwamen de deelnemers meteen te weten wie er afgelopen nacht werd vermoord. Dat bleek uiteindelijk actrice Martine Jonckheere te zijn. Daarmee wilden de verraders chaos en twijfel zaaien. “Van Martine weet je nooit helemaal zeker op wie ze gaat stemmen. Die kan je niet lezen en dat is gevaarlijk”, klonk het.

Voor Martine kwam de eliminatie alleszins niet te vroeg. “Ik ben heel blij, ik meen het”, klonk het bij Martine. “Ik heb de stomste beslissing ooit genomen en mijn beste bondgenoot Hendrik naar huis gestuurd. Om eerlijk te zijn ben ik blij dat ik de mensen nu niet meer onder ogen moet komen”, vertelt ze aan presentator Staf Coppens.

Verbannen

Daarna was het dus nog tijd voor de Ronde Tafel. In eerste instantie leek het erop dat Guy T’Sjoen ontmaskerd ging worden als verrader, maar toch gingen de bondgenoten uiteindelijk massaal op Charlotte Van Brabander. Zij had zich eerder die dag versproken en deed volgens velen ook te veel haar best om het spel in de bakkerij te saboteren.

Uiteindelijk kon Charlotte geen kant meer op en werd ze door de tafel verbannen. “De emoties die jullie zagen waren emoties omdat ik het heel moeilijk had met de rol van … verrader”, vertelde ze. Waarna er applaus weerklonk aan de tafel. “Het was echt enorm hard trekken, sleuren, manipuleren, liegen …”, blikt Charlotte terug op haar glansrol. “Het was een pittig spel. Ik ben blij dat ik de cape van verrader kan weggooien.” 

De Verraders is elke zondag om 20 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...