‘Demon Slayer’ krijgt een nieuwe trailer en releasedatum voor seizoen 4

Het was al eerder bekend dat het vierde seizoen van Demon Slayer in de lente van 2024 zou uitkomen. Nu weten we ook zeker dat dit gebeurt op 12 mei. De eerste aflevering zou een special zijn van een uur lang. De lengte van het seizoen zelf is nog niet bekend, maar we weten wel al dat de allernieuwste film, die al sinds februari in de bioscoop te zien is, een compilatie is van de laatste afleveringen van seizoen drie en de eerste van seizoen vier. Daarnaast is er ook een nieuwe trailer te zien.

Demon Slayer, misschien wel één van de grootste anime van de huidige generatie, heeft zijn releasedatum voor seizoen 4 bevestigd samen met een gloednieuwe trailer. Dit wordt mogelijks één van de grootste releases. Nadat seizoen drie was beëindigd werd er officieel bekendgemaakt dat er een vierde seizoen kwam. Het werd aangekondigd op de X-accounts van de animatiestudio ufotable en Demon Slayer. In de aankondiging gaven ze ook character art van de vijf Hashira’s mee die nog niet veel in beeld zijn geweest.

De allereerste aflevering zal een special zijn van een uur lang. In februari kwam er al een compilatiefilm Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – To the Hashira Training uit die wat meer inzicht gaf in het nieuwe seizoen. Het blijft wel een mysterie hoe lang het vierde seizoen gaat duren, maar gebaseerd op de film zal seizoen 4 veel originele anime-only scènes bevatten gezien de korte lengte van de manga’s. Als de anime trouw blijft aan de manga zouden er ongeveer 5 afleveringen zijn. Nieuwe scènes kunnen controversieel zijn, maar de maker van de serie is erbij betrokken.

Verhaal

Seizoen drie eindigde op een cliffhanger waardoor fans niet kunnen wachten op het vierde seizoen. Tot nu toe heeft de serie geprobeerd om hele arcs in één keer uit te brengen, maar dat moet voor seizoen vier misschien veranderen. De hoofdcast, bestaande uit Tanjiro, Zenitsu, Inosuke en Nezuko, komen in het nieuwe seizoen voor, maar de focus gaat eerder op de Hashira’s liggen.

Er zijn verschillende Hashira’s die nog een grote rol moeten spelen in de serie en daarom worden ze nu geïntroduceerd en leren we ze ook beter kennen wanneer Tanjiro een-op-een met hen traint. Tijdens deze trainingen krijgt Tanjiro de kans om een relatie met hen op te bouwen, wat belangrijk is voor de laatste arc. Ook Hashira’s die we al van het tweede en derde seizoen kennen, komen terug. Daarnaast haalt het verhaal Zenitsu en Inosuke terug die op andere missies waren gestuurd.

Trailer

In het begin horen we ook een stem praten over hoe Muzan demonen achter Nezuko stuurt om haar te ontvoeren. We zien ook hoe er beslist wordt door de Hashira’s om aan een groep slayers les te geven. Daarna valt er te zien hoe de groep aan het trainen is. De Hashira’s worden nog eens kort geïntroduceerd met de intro van de serie. Heel kort valt Inosuke en Tanjiro te zien en op het einde komt er nog een aankondiging van de releasedatum.

Bekijk hier de trailer:

Meer
Lees meer...