X probeert populaire namen van oude Twitteraccounts te verkopen voor 50.000 dollar

X, het vroegere Twitter, zou een nieuwe manier gevonden hebben om extra geld op te halen. Het bedrijf is namelijk van plan om populaire handles van voormalige gebruikers te verkopen. Aan potentiële kopers wordt daarvoor een bedrag van 50.000 dollar (46.500 euro) gevraagd.

In het nieuws: Het is de website Forbes die e-mailverkeer te pakken kreeg over de plannen van Elon Musk en X. Daaruit blijkt dat het sociale medium ongebruikte gebruikersnamen wil verkopen. Een team binnen het bedrijf met de naam @Handle heeft daarvoor e-mails gestuurd naar mogelijke kopers.

De details:

  • Kort na de overname van Twitter door Elon Musk liet de nieuwe baas van het sociale medium weten dat er te veel gebruikersnamen bezet waren door bots. Begin dit jaar raakte dan bekend dat Musk van plan was om maar liefst 1,5 miljard accounts op te schorten om zo de handles weer beschikbaar te maken. Het zou gaan om accounts waar niet elke 30 dagen op wordt ingelogd.
  • In mei is X dan ook effectief begonnen met accounts die niet langer gebruikt werden te deactiveren. Daardoor kreeg het bedrijf heel wat populaire handles die ooit geregistreerd waren opnieuw in zijn bezit.
  • Sindsdien is er geen officieel nieuws over wat X gaat doen met die vrijgekomen gebruikersnamen. Intern blijken daar nu dus wel plannen voor te zijn. Zo zouden voor sommige namen e-mails gestuurd zijn naar potentiële kopers waarin een bedrag van 50.000 dollar (46.500 euro) is gevraagd.

Wat achtergrond: Deze nieuwe plannen van Elon Musk lijken een zoveelste poging om X meer geld te laten opbrengen. De nieuwe baas van het sociale medium voerde eerst al het betalende verificatiesysteem X Premium in en wil nu zelf alle gebruikers laten betalen. Voorlopig lijken veel van die zaken echter hun doel voorbij te schieten. De activiteit op X daalde het afgelopen jaar namelijk fors en de waarde van het bedrijf is zelfs gehalveerd.

Meer
Lees meer...