‘Depp v. Heard’: Nieuwe Netflixdocumentaire toont impact van sociale media en publiek op veelbesproken proces

Netflix komt volgende maand met een documentaire over het proces tussen Johny Depp en Amber Heard. Depp v. Heard zal meer specifiek gaan over hoe massaal de zaak besproken werd op sociale media, waardoor het proces ook buiten de rechtszaak is gevoerd. De driedelige docureeks kreeg zojuist een eerste trailer.

Het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard iets meer dan een jaar geleden is een van de meest gemediatiseerde processen ooit tussen twee celebrity’s. Omdat de rechtbank open was voor het publiek werd de zaak meer dan ooit uitgesmeerd op sociale media en in het nieuws. Daardoor is het proces evenveel gevoerd in de rechtszaak als bij het publiek dat alles massaal volgde.

Het proces ging officieel over smaad, maar werd al snel een pr-strijd tussen de twee hoofdrolspelers, die zo hun hele privé op straat gooiden. Hoewel de rechter de jury er iedere dag op wees om sociale media te mijden, was dat in dit proces haast onvermijdelijk.

Depp v. Heard op Netflix

Het is al dat laatste dat het onderwerp vormt van de driedelige Netflixdocumentaire Depp v. Heard van de hand van Emma Cooper. Zij maakte eerder ook al veelbesproken documentaires zoals Marilyn Monroe: The Unheard Tapes en Epstein’s Shadow: Ghislaine Maxwell. 

“Ik heb het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard obsessief gevolgd toen het gebeurde. Ik keek er graag naar en besprak het erna met mijn vrienden. Hoewel ik het druk heb, vond ik toch tijd om er dwangmatig naar te kijken. Ik heb een docureeks gemaakt over alles rondom het proces, maar ik maakte daar zelf ook deel van uit”, zei Cooper over Depp v. Heard aan inews.

Andere documentaires

Depp v. Heard is overigens niet de eerste documentaire over het beruchte proces. Zo maakte de Amerikaanse zender NBC News eerder al A Marriage on Trial: Johnny Depp, Amber Heard, and Truth in the Age of Social Media, over de impact van TikTok op de zaak. Daarnaast volgt er ook nog een verfilming onder de naam Hot Take: The Depp/Heard Trial. Die kreeg eerder al een dramatische trailer.

Bekijk de trailer van Depp v. Heard:

Depp v. Heard is vanaf 16 augustus te zien op Netflix.

Meer
Lees meer...