Proces Johnny Depp en Amber Heard krijgt documentaire over impact TikTok

Het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard vond vorige maand plaats. Maar nu komt er al een documentaire. Deze zal gewijd zijn aan de impact van sociale media, meer bepaald TikTok bij het verloop en de uitspraak in de zaak. De documentaire werd gemaakt door de Amerikaanse zender NBC News en verschijnt vandaag al.

Er zijn weinig rechtszaken waarover zoveel gesproken werd als de zaak tussen Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard. Heel wat mensen volgden het proces mee, waarbij er op sociale media fragmenten uit de rechtszaal gedeeld werden. Vooral op TikTok gingen die video’s viraal. Het effect van die video’s wordt nu onderzocht in een documentaire.

A Marriage on Trial: Johnny Depp, Amber Heard, and Truth in the Age of Social Media

NBC News heeft een documentaire gewijd aan het proces van Johnny Depp en Amber Heard. In de docu, die de naam A Marriage on Trial: Johnny Depp, Amber Heard, and Truth in the Age of Social Media kreeg, zal dieper ingegaan worden op de rol die sociale media speelde bij het proces.

De documentaire zal 30 minuten duren en focussen op wat een TikTok-proces genoemd wordt. “De nieuwe diepgravende documentaire zal ingaan op waarom het proces sociale media, en dan vooral TikTok, overnam. Daarnaast zullen we ook kijken naar welke cruciale informatie kijkers die het proces enkel volgden via sociale media misten”, staat te lezen in de korte inhoud van de documentaire. “In de nasleep van een verdict dat juridische experten choqueerde, zal NBC News onderzoeken hoe het proces een TikTok-proces werd en wat het verdict betekent voor de toekomst van rechtszaken over huiselijk geweld.” Voor de documentaire werden verschillende experten geïnterviewd. Daarnaast komt ook Elaine Bredehoft, de advocate van Amber Heard, aan het woord. De documentaire verschijnt op NBC News en de streamingdienst Peacock en zal dus voorlopig niet te bekijken zijn in België.

Beroep door Heard

Op 1 juni werd het verdict uitgesproken in de zaak. Het onderwerp van de zaak was een opiniestuk dat Heard schreef over Depp. Depp was van mening dat dat artikel een negatieve impact had op zijn carrière. Heard meende op haar beurt dat Depp zich schuldig maakte aan smaad. De jury oordeelde uiteindelijk dat Amber Heard een schadevergoeding van 15 miljoen dollar (14,88 miljoen euro) aan Johnny Depp moest betalen. Depp moest 2 miljoen dollar (1,98 miljoen euro) aan Heard. Die beslissing werd aangevochten door het team van Amber Heard.

Zij meenden dat het verdict niet goedgekeurd kan worden aangezien de geboortedatum van een van de juryleden niet klopte. De oproepbrief werd gestuurd naar het adres van het oorspronkelijke jurylid, een man van 77 jaar oud, maar uiteindelijk zetelde een 52-jarige man die op hetzelfde adres woont in de jury. Daardoor stond het jurylid dat tijdens het proces aanwezig was dus niet op de lijst met juryleden en zou het proces volgens de advocaten van Heard opnieuw gedaan moeten worden. De rechter oordeelde echter dat de klacht ongegrond is.

Meer
Lees meer...