Left Right
scrollTop top

Dimitri Vegas & Like Mike verkozen tot beste dj’s ter wereld


Dimitri Vegas & Like Mike
© EPA

Het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike is door het Britse muziekmagazine DJ Mag uitgeroepen tot de beste dj’s ter wereld. Voor de lijst, die DJ Mag Top 100 heet, konden fans van het genre zelf hun stem uitbrengen. Meer dan een miljoen mensen deden dat en bekroonden zo de Belgische broers met de eerste plaats op de lijst.

We kunnen weer twee namen toevoegen aan het rijtje van Belgen om trots op te zijn, want de broers Dimitri en Michael Thivaios, die we beter kennen onder de naam Dimitri Vegas & Like Mike zijn verkozen tot de beste dj’s ter wereld.

Tweede keer op één

Het is al de tweede keer dat de Belgische broers op de eerste plaats staan in de DJ Mag Top 100. Ook in 2015 stonden de Belgische broers Dimitri Vegas & Like Mike op één. Vanaf 2016 voerde Nederlander Martin Garrix drie jaar op rij de lijst aan.

Dit jaar is Martin Garrix op de tweede plaats te vinden, na onze Belgische trots Dimitri Vegas & Like Mike. De broers staan al sinds 2013 onafgebroken in de top 10 van deze prestigieuze lijst en zijn nu dus voor de tweede keer op de eerste plaats te vinden. En daar zijn ze zelf natuurlijk ook apetrots op. “Ik moet mezelf even pinchen, zo klinkt het bij Dimitri. “De award winnen in 2015 was echt cool, maar nu betekent het voor ons zo veel meer omdat we in de afgelopen jaren zo hard aan onze weg getimmerd hebben en gegroeid zijn als artiesten, als een familie en als een team, maar ook vooral een music scene die nog exponentiel zo veel groter is geworden in het algemeen.” Ook broer Mike is blij met de erkenning. “Dat zo veel mensen wereldwijd ons elke stap van de weg hebben bijgestaan en ons terug als hun #1 DJ’s gekozen hebben is zo’n mooi compliment. Dus dikke merci aan onze fans, van Willebroek en Boom tot Zuid-Amerika, India en de rest van de wereld.”

DJ Mag Top 100

De DJ Mag Top 100 wordt ieder jaar opgesteld aan de hand van de stemmen van fans van elektronische muziek. Ook dit jaar brachten meer dan een miljoen mensen hun stem uit. Omdat het om zo’n grootschalige stemming gaat, wordt de ranglijst gezien als de belangrijkste graadmeter voor dj’s van over de hele wereld.

Fans kunnen hun top vijf van beste dj’s inzenden en deze lijstjes worden dan samengevoegd tot een top 100. En op die lijstjes kwamen Dimitri Vegas & Like Mike dus het vaakste voor. In de top tien zijn heel wat grote namen terug te vinden en daarbij valt vooral het grote aandeel Nederlandse dj’s op (zes op tien).

Bekijk hier de volledige top 10:

 1. Dimitri Vegas & Like Mike (België)
 2. Martin Garrix (Nederland)
 3. David Guetta (Frankrijk)
 4. Armin van Buuren (Nederland)
 5. Marshmello (Verenigde Staten)
 6. Don Diabolo (Nederland)
 7. Olivier Heidens (Nederland)
 8. Tiësto (Nederland)
 9. Afrojack (Nederland)
 10. Steve Aoki (Verenigde Staten)

Dimitri Vegas & Like Mike staan op 20 en 21 december in het Antwerpse Sportpaleis. Voor deze shows zijn er nog steeds tickets te koop. Wie de beste dj’s ter wereld dus eens live aan het werk wil zien, kan dat nog steeds doen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  691.854
 • Aantal
  doden
  20.726